Doorgaan naar hoofdcontent

Beeldbank boerderijen 1

Ook nieuwe boerderijen gaan op de foto voor de Beeldbank, dit is er zo een. De boerderij die er hiervoor stond kunnen wij ons nog wel herinneren, die ging 13 jaar geleden in vlammen op.
Verschrikkelijk natuurlijk maar er is op dezelfde plek een nieuwe gebouwd.

En dat er weer een nieuwe moest komen op dezelfde plek was vanzelfsprekend. Het huidige pand is namelijk de vierde boerderij nadat in 1630 een vader voor zijn zoon daar een oude, waarschijnlijk houten, boerderij kocht. En al die jaren waren die boerderijen in het bezit van dezelfde familie, is dat niet mooi. 

De meeste boeren in de omgeving zijn altijd klant geweest bij Mart, dat maakt een praatje erg makkelijk. Hij wilde wel op de foto hoor en als het voor de krant was ging hij wel even zijn goeie pak aantrekken.

Ondertussen is deze man gestopt met boeren maar de werklust zit er nog in. Hij had een paar bomen latten vellen en was bezig die klein te zagen. 

De schuren gaan afgebroken worden, ze zijn niet meer nodig en in slechte staat met veel asbest erin.

Reacties

Sjoerd zei…
Dat heb je mooi voor elkaar...
Bertiebo zei…
Superleuk om te doen, Marthy. Zinvol ook!
schrijfsels zei…
goede dagbesteding, maar vervelen staat sowieso niet in jouw woordenboek ;-)
Ger zei…
Oude of nieuwe boerderij op dezelfde grond van generatie op generatie daar hebben de bewoners veel te vertellen over verleden en heden.
En ze kunnen met recht trots zijn op zichzelf en hun familiebedrijf
Emie zei…
Heel leuk Marthy, ook die praatjes met de bewoners gaan jou goed af natuurlijk.
miekequilt zei…
Dit is echt iets voor jou. Wat leuk dat wij nu kunnen meegenieten.
Klusje op je lijf geschreven!! Leuk!
De man is een typisch geval van niet stil kunnen zitten. Een bezig baasje. Een boerderij die al vier generaties in de familie is. Heel bijzonder. En die mag jij zomaar op de foto zetten voor de beeldbank!
Marthy zei…
Ik vind het een eer om te doen, Mirjam.