Klop de roomboter met de suiker luchtig met een mixer. Voeg
één voor één de eieren toe en mix deze mee.
Voeg de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, een snuf
zout, de kaneel en de rasp van 1 sinaasappel (wel eerst wassen) toe. Mix het
beslag nog even kort, totdat het één geheel vormt.
Spatel de cranberry’s door het beslag. Verdeel ook een paar
cranberry’s over de bodem van de vorm.
Vet de tulbandvorm in en doe het beslag in
de vorm.
Bak de tulband in ongeveer 45 minuten goudbruin in de
voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en
droog uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt.
Laat de tulband volledig afkoelen op een taartrooster.
Maak een sinaasappeltopping door het sinaasappelsap te mengen
met de poedersuiker. Het moet niet te slap zijn, anders druipt het meteen van
de cake af. Is het te slap voeg dan een lepel extra poedersuiker toe.
Op de foto stond de tulband nog wat af te koelen, daarna deed ik de topping erop.
Recept: Pauline's Keuken
Reacties
Denk dat je menig keer reactie vanuit huiskamer gekregen hebt van de kleinkinderen: oma wat ruikt het lekker!!!
Was het ook al van plan om vandaag cake te bakken met cranberry's maar vergat ze op lange boodschappenlijst in app te zetten voor zoonlief,heb nog paar zakken geconfijte liggen,pak ik er daar maar een van,zal het geheel wat zoeter maken,het zij zo. Hoop dat ie net zo mooi uit de vorm komt als die van jou, Marthy.
★*2020★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★2021 ★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚
ஜ۩۞۩ஜ BONNE ANNÉE! ஜ۩۞۩ஜ
En de groetjes van Marlou
had geen onbespoten sinaasappel in huis, gebruikte klein glas mandarijn likeur.
De eerste kwam zonder moeite uit de vorm.....maar de tweede had er duidelijk meer moeite mee, helemaal niet erg, had ik alvast wat te proefen, jammie!
Staat op de foto in mijn kerstblog.