Doorgaan naar hoofdcontent

Oliebollen

Oliebollen, het hoort bij de tijd van het jaar om die te eten maar wij geven er niet om. Toen ik gisteren boodschappen ging doen bij mijn supermarkt stond zoals ieder jaar deze tent er weer en daarin worden sinds maandag aan een stuk door oliebollen gebakken, soms staan de liefhebbers er zelfs voor in de rij. Het komt niet bij me op om een zak oliebollen te kopen, ik geloof zelfs dat onze kinderen er niets om geven. 

Ik heb ooit wel eens appelflappen gebakken, één keer maar en dat was het. Veel werk voor weinig afnemers en dan ook nog die lucht die overal in trok en die je dagen daarna nog rook. Ik heb nog een halve zak cranberries in de koelkast liggen en ik ga straks gewoon dezelfde tulband bakken die verleden week zo'n succes was. Dat vinden wij lekker.

Reacties

Anoniem zei…
Oliebollen zijn aan mij ook niet besteed, ik vind er niet veel aan. En oliebollen bakken idd een heel gedoe, dit jaar koop ik ze kant en klaar, zoveel hebben we er niet nodig deze keer, met max. 2 extra mensen.
Lies
Emie zei…
Gelukkig zijn er ook verschillen tussen ons, Marthy. Oud en nieuw is niet compleet zonder olie bollen. Ik bak ze niet zelf (meer) in onze open keuken. Dochter wel ( in de schuur). Van haar krijgen we er een paar, heerlijk!
Annelies zei…
Oliebollen, heerlijk. Wij staan al bijna in de startblokken, Marthy! Morgenochtend gaan we los. Oliebollen bakken in de cave.
Ooit hebben we in T-shirt buiten kunnen bakken maar dat zit er morgen niet in.
Marthy zei…
Ik wens jullie er veel plezier mee. Als ik in de buurt was kwam ik langs om te proeven, maar meer om de gezelligheid.
Eentje voor het markeren van het afsluiten van het jaar vind ik wel lekker. Onze vriend/buurman bakt altijd, en wij mogen meegenieten.
Veel hoef ik er niet, maar een enkele hoort erbij, vind ik. Dit jaar kopen we ze bij de uitbaters van ons dorpshuis, die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.
miekequilt zei…
Wij hebben er vier besteld bij ons eigen bakkertje. Ik denk dat er drie voor mij zijn, Jeroen is er ook niet gek op. Tip: van oliebollenmix uit de super kun je een heerlijke cake bakken. Na oudjaar in de aanbieding! En zo'n cake gaat er dan wel weer in als zoete koek.
Ger zei…
Gister bracht dochterlief een zak oliebollen mee, ook al zal ik ze dit jaar niet eten vind het altijd wel gezellig uitzien zo'n goed gevulde schaal oliebollen met dikke laag poedersuiker.
Laatste jaren ga ik ook voor makkelijk en koop ze kant en klaar.
Daarvoor bakte ik van gistbeslag oliebollen,appel en ananas beignets in het schuurtje met geknoopte theedoek om het hoofd, gezellig werkje.
Bezoek en buurt aten er van mee en kan me niet herinneren dat er geen liefhebbers voor waren.
Zo ook niet voor mijn 2 gebakken cranberry cakes waarvan ik er 1 meenam naar dochterlief. Kleindochter en vriend smulden er hier net nog van bij de warme chocolademelk met slagroom.
Marthy zei…
Leuk om te horen van de cranberry cakes, Ger. Ik haalde er net nog eentje uit de oven, staat nu af te koelen.
Marthy zei…
Eentje, en dan nog warm, lust ik ook wel hoor Jeanette.
KnutzEls zei…
Heb ze wel vaak gebakken, maar nu niet meer. We haalden ze bij de bakker . Straks lekker, als toetje 😁
Judy zei…
Heb ze wel zelf gebakken, ook voor anderen. Als je toch bezig bent. Dan bracht ik mijn oude buurtjes er ook een stel. Ik denk dat ik morgen nog een paar voor mezelf haal.
Sjoerd zei…
Helaas ben ik dit jaar de pineut en moet oliebollen bakken. Meestal zijn ze op voor het nieuwe jaar goed een dag oud is...
Marleen zei…
Wij bakken ze niet zelf maar kopen er wel een paar bij de kraam in het dorp.
Lot zei…
Appel- en bananenflappen vinden we heerlijk en vooral de 2 dagen erna ook als ontbijt nog
Onliemie zei…
Hier in België geen oudejaarstraditie. Wel op kermissen en vroeger aten we ze daar wel eens maar met volwassen kinderen komen we niet meer op een kermis. :-) Dus echt jaren geleden dat we dat nog aten.
Mijn man en dochter bakken ze samen. Niets zo lekker als een verse, knapperige oliebol (met rozijnen.) Als je ervan houdt (-: Tegen jouw cake zeg ik geen nee, hoor.
Fijne jaarwisseling!
Nee, hier geen oliebollentraditie.
Jolanda zei…
Ik ben er dol op en morgen worden ze weer gehaald. Ik heb ze lang zelf gebakken maar nu we met zn 2tjes oud en nieuw vieren kopen we ze. Alvast een fijne avond en de beste wensen!
In de weer zei…
Héérlijk oliebollen, mooie herinneringen heb ik eraan.
Mijn moeder bakte ze altijd, met oud jaar en met carnaval.
Als kinderen vonden we het altijd prachtig als er allerlei pootjes aan zaten.
Ze waren nooit helemaal rond, maar dat vonden wij het leukst en die pootjes waren zó lekker knapperig.
Ik verheug me er al op, morgennacht !
Fijne jaarwisseling !
Marthy zei…
Mooi Toos, die herinneringen. Jij ook een leuke jaarwisseling.