Doorgaan naar hoofdcontent

Restverwerking

Wij waren dit jaar met de kerstdagen aardig onder de pannen wat het eten betreft maar toch lagen er gisteren veel restjes in de groentelade van de koelkast. Ik zag ook nog een rol bladerdeeg en toen was het besluit gauw genomen, ik hoef geen boodschappen te gaan doen, ik red me hier wel mee.

Deeg uitgerold op de bakplaat en wat passata (van eigen inmaak) er over uitgesmeerd. Daarop een ui, een grote halve paprika, een halve courgette en een half doosje kastanje champignons, alles klein gesneden. Er lag nog een aangebroken zakje geraspte kaas wat nodig op moest dus dat werd er over gestrooid en over het geheel ging nog even de pepermolen. Dat alles ging een klein half uur in een oven van 200 graden en daarna werd het smullen geblazen.

Zo simpel kan het zijn, vegetarisch, lekker veel groenten en mijn restjes allemaal verwerkt.

Reacties

KnutzEls zei…
Ik maamte iets anders, maar de boodschappen kunnen ook nog even wachten. In soep is ook alles te verwerken 😂
Leuk is dat hè... Het ene moment lijkt het alsof je ‘niks’ in huis hebt, maar als je dan gaat spitten en graven kom je meestal genoeg tegen waar je nog drie dagen van kunt eten. Soep met tosti’s, wraps, quiche, omeletten, pannenkoeken, noem maar op.
Marthy zei…
Ik nam groene tomaten mee uit Frankrijk en die werden hier allemaal rood. Veel te veel tomaten natuurlijk dus in twee keer een grote pan tomaten zacht gekookt, gezeefd en in diepvriesbakken gedaan. Ik zorg dat ik doorlopend een halfje casino in de diepvries heb en dan wordt het op een wat 'moeilijke dag' tomatensoep gevuld met restjes en een paar heerlijke tosti's erbij.
Klinkt heel goed. Fijn dat je op deze manier alles op kunt maken.
Sjoerd zei…
Toch wel handig als je wat over hebt. Hier wordt meestal alles meteen opgegeten, we gooien zelden iets weg, maar houden ook weinig over.
Elizabeth zei…
Leuk vind ik dit; creatief omgaan met restjes... En een beetje kaas kan prima als vleesvervanger.
Het ziet er heerlijk uit!
Emie zei…
Het levert vaak de lekkerste maaltijden op die je nooit meer precies na kunt maken. Ik ben er ook erg van.
Onliemie zei…
Njam njam lekker. Hier zijn we sinds een tijdje ook in pizzamodus. Ik geloof dat we het elke week wel een keer eten. Ook lekker met nog extra artisjokharten uit blik (heb ik steeds in voorraad) en wat schimmelkaas. De echtgenoot is grote fan en aangezien ik klaar gekocht pizzadeeg gebruik, is het nog een supersnelle maaltijd ook. Slaatje er bij en voilà.
Bertiebo zei…
Mooi woord, restverwerking. Zo zullen onze moeders dat niet hebben genoemd, maar ze deden het vast!
willy zei…
restverwerking.. een woord dat men meer moest gebruiken

creatief bezig, voedsel dient niet om nodeloos weg te gooien
Marthy zei…
Goed idee, die artisjokharten. Gek genoeg gebruik ik ze in Frankrijk vaak, hier bijna nooit. Ze gaan op het boodschappenbriefje.
Klinkt als een waanzinnig lekker recept. En ziet eruit om je vingers bij op te eten, maar dan is het niet langer vegetarisch (-:
miekequilt zei…
Wat lijkt dat me een heerlijke pizza. Lekker om nog wat Frans te kunnen gebruiken. Hier gaan ook altijd alle restjes op, en ik ga de chef jouw recept doorgeven.
Ger zei…
Even je fantasie laten werken en de keuken en je neus vullen zich met de lekkerste geuren die hongerig maken.
Ik gebruik nog altijd bij restverwerking de slogan: een beetje van mezelf en een beetje van maggi,
ook al komt er in de meeste gevallen geen maggi aan te pas...,
maar het smaakt altijd.
Een lekkere manier om restjes te verwerken!!!