Doorgaan naar hoofdcontent

Weinig vandaag

Ik ging nog wat vogelvoer kopen bij de dierenhandel in Benedenkerk. Dat is een groot bedrijf waar je kippen, konijnen, watervogels, zangvogels en nog veel meer kan kopen. En dierenvoer en hokken in alle soorten en maten. Ik wandelde er vaak met de kleinkinderen heen toen ze jonger waren want ze hebben daar een heel groot terrein, mooi aangelegd en daar kan je al die dieren dan bekijken. Kleine kinderen vinden dat natuurlijk prachtig. 

Ik ook hoor dus ik zei tegen de jongen die me hielp dat ik nog even een rondje ging lopen en wat fotootjes ging maken. Maar dat kon nu even niet werd me verteld, ik mocht het terrein niet op wegens de vogelgriep.  Die is in Hekendorp geconstateerd en dan gelden die regels tot in de wijde omtrek. Dus heb ik de kip die bij de ingang van het terrein staat maar op de foto genomen, meer heb ik niet te bieden vandaag.

Reacties

KnutzEls zei…
Dat is wel een mooie, past ook goed bij onze witte Ommoordse kip bij de ingang van de kinderboerderij.
Sjoerd zei…
Dat is dan nog een geluk bij een ongeluk dat ze die kip nog niet vernietigd hebben.
miekequilt zei…
Tja, zo blijft er weinig over. Maar deze kip is toch ook wel leuk.
Bertiebo zei…
Wat een pech voor die mensen
Emie zei…
Een blogger is altijd op zoek naar een onderwerp. En dat is je toch jaar mooi weer gelukt.
Marthy zei…
Het kan niet altijd feest zijn, zeg ik dan.
Die foto's houden we dan nog tegoed, toch?!?!
Marthy zei…
Voor de zoveelste keer worden ze met die vogelgriep geconfronteerd. Vervoersverbod dus geen handel in vogels en pluimvee en dan de angst dat de ziekte jouw bedrijf ook treft. Dan zal al de levende have op het terrein vernietigd moeten worden. Vreselijk.
Coby zei…
Bij ons in Oudewater , bij een dierenweide , bij een verzorgingshuis zijn alle kalkoenen, kippen, pauwen geruimd, heel jammer want er gingen heel veel mensen vaak kijken.
Elizabeth zei…
Wat jammer..., ik had vast genoten van je foto's van die beestjes. Maar de strop voor deze mensen is natuurlijk veel erger!
Marthy zei…
Oh, wat jammer Coby. Oudewater en Hekendorp liggen natuurlijk vlak bij elkaar en die besmetting grijpt snel om zich heen. Ik had vanmiddag een afspraak bij mijn masseuse in Krimpen en zag overal borden staan die waarschuwen voor het vervoersverbod. Die stonden er begin van de week nog niet.
Marlou zei…
Jammer! De vogelgriep...
Vervelend voor de dierenhouders en voor de diertjes zelf..

Prettig weekend, Marlou
De vogelgriep in Hekendorp...die komt ineens wel heel dichtbij. Vanmiddag heb ik er nog gefietst...
Lieve groet.