Marokkaanse soep
1 kleine pot witte bonen, 1 blik tomatenblokjes, 2 uien
3 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 4 stengels bleekselderij
1 gele of groene paprika
2 tl ras-el-hanout, 1 tl kurkuma, 1 tl komijn, peper en zout
½ bosje verse peterselie of koriander, groentebouillon (ongeveer een liter, mag ook minder)
Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden uien en knoflook. Snij wortel, bleekselderij en paprika in blokjes en voeg deze bij de uien/knoflook en laat even meebakken.
Strooi de ras-el-hanout,
kurkuma en komijn over de groenten en roer goed door.
Voeg de tomatenblokjes en
de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat alles zachtjes 12 tot 15
minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg dan de witte bonen
toe en warm alles nog ca. 5 minuten goed door. Breng op smaak met peper en zout
en bestrooi met gehakte peterselie, of voor de liefhebbers, koriander.
Lekker broodje erbij en je hebt weer een prima maaltijd.
Reacties