Doorgaan naar hoofdcontent

De terugreis

Gistermorgen om zes uur stapten we in Le Serret in de auto en om vijf uur reden we de parkeergarage onder ons appartement weer in. Het beloofde weer een prachtige dag te worden alhoewel het zo vroeg nog ontzettend koud was, we hadden zelfs wat nachtvorst gehad.

Hier staan we voor het stoplicht te wachten bij de brug over de Rhône, wat is dat toch een enorme plas water.

Daarna rijden we een stuk evenwijdig aan de Rhône door wat dorpen tot we bij een rotonde komen waar we afbuigen naar onze vaste bakker, daar halen we altijd de mondvoorraad voor onderweg. Vlak daarna schieten we bij Valence de snelweg op en stoppen we bij de eerstvolgende parkeerplaats. 

Dit is een hele grote met een benzinestation en verschillende restaurants waar wij nog nooit binnen zijn geweest, zelfs niet in de buurt want wij blijven aan de rand van dat immense terrein waar we een stil plekje weten waar nooit iemand staat, tenminste niet om half acht 's morgens. Daar gebruiken we altijd ons ontbijt bestaande uit een pain au rozain, rozijnenbroodje en een kop koffie.

Hier was het een uur of elf, weer een kop koffie en een chausson au pommes, appelmoesbroodje, bladerdeeg gevuld met appelmoes, erg lekker.

Het was ontzettend rustig op deze terugreis dus ook op de parkeerplaatsen. We hadden de ruimte hier, waren de enigen.

In het kleine gebouwtje links waren de toiletten, brandschoon. Daar achter een parkeerterrein voor de vrachtwagens.

We hebben in de auto zo'n klein koelkastje wat op de stroom van de accu werkt. Heel handig want daar gaat onder andere onze lunch altijd in, twee broodjes met tonijnsalade, kakelvers gemaakt bij de bakker. Meestal is het zo rond één uur als we dit lekkere broodje opsmikkelen. We konden er gisteren mee in de zon op een bankje zitten.

Halverwege de middag stoppen we dan nog een keer, eten een appeltje, nog even naar de toilet en dan is het nog maar een paar uurtjes. Bij Rotterdam komen we de snelweg af, een half uurtje door de polder en dan zijn we weer thuis.

Zo doen we het al jaren en het gekke is dat het nog steeds niet verveelt. We houden alle twee van auto rijden en zien nooit tegen de rit op.

Reacties

Emie zei…
Heerlijk die vaste routines, hebben wij ook. Zelfs de plekken waar we van bestuurder wisselen zijn vaak het zelfde.
KnutzEls zei…
En nergens controle?
Annelies zei…
Wat je schrijft is zo herkenbaar, Marthy! Het is dat jullie via een afslag net eentje zuidelijker dan die van ons de Péage opschieten en een andere vaste bakker hebben. De rest van je verhaal kun je bijna op die van ons ‘plakken’!
Welkom thuis weer in Nederland, trouwens!
Bertiebo zei…
Dat valt dus erg mee!
Geen controles bij de grens gehad? Hier durf ik (zonder test) de grens niet meer over. En dan te bedenken dat de Nederlandse grens aan 3 kanten van ons huis/tuin ligt .....
Janny zei…
Fijn dat alles goed is gegaan en het zo rustig was onderweg. Ik vind het vreselijk, zo’n hele dag in de auto, maar voor jullie is het routine.
Marthy zei…
Zowel op de heen- als terugreis nergens controle.
Marthy zei…
Totaal geen controle, Inge, ook geen sporen van wegversperringen of zoiets
Marthy zei…
Ja, voor ons is het routine en we vinden die routine ook niet vervelend.
Het eerste obstakel hebben jullie weer gehad. Fijn de reis weer zo goed gegaan is.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke reis. Is die brug de brug waar wij elkaar zagen ? Fijn om zo je routine te hebben. En ooo wat had ik graag meegesmuld van die lekkere broodjes.
Lut en Luc zei…
Gaan jullie dan over België?
Lot zei…
Herkenbaar en dan in het Westelijke deel van Frankrijk, van af 50 km onder Limoges waar wij brood en een gebakje halen.
Rond lunchtijd zijn we net bij Parijs en bij tanken vlak ervoor doe ik alles in koeltas en maak op schoot de broodjes klaar, werkt ook prima.
Marthy zei…
Nee, dat was de brug van La Voulte, deze wat net wat noordelijker. Wat was dat een een toeval hè, stonden wij met de neuzen van de auto's tegenover elkaar.
Marthy zei…
Ja, Lut. Antwerpen, Brussel en dan richting Luxemburg.
Sjoerd zei…
Mooi dat alles weer goed gegaan is. dat is het voornaamste. Nu weer even bijkomen.
In de weer zei…
Welkom thuis weer en fijn om te lezen dat de reis weer goed ging Marthy
Ik vind die autoritten ook nooit vervelend, meteen heb ik al een vakantie gevoel en zeker ook bij de stopplaatsen. Het ligt er maar aan hoe je je daarop instelt.
Nu nog een paar prikken en dan weer retour :-)
Fijn weekend !
Margriet zei…
Wij houden ook van samen auto rijden. Lekker muziekje op en af en toe een stop.Broodje bal en broodje ei gaan altijd mee op de heenreis, ook al 40 jaar hetzelfde☺ Voordeel is dan nu het niet zo druk is, dat de toiletten schoon zijn. Dat is niet altijd zo in drukke tijden. Jullie kunnen de vaccinatie gaan halen en misschien weer snel terug naar Frankrijk.....
Marie-Jo zei…
Ik dacht dat een pcr test verplicht is om de grens te passeren. Zowel Frankrijk als Nederland?