Doorgaan naar hoofdcontent

Rocher d'Ajoux

Afgelopen zondagmiddag zijn we een stukje gaan rijden, netjes binnen onze 10 km cirkel. Er is genoeg  in onze directe omgeving om weer eens te bezoeken en jullie te laten zien.

Dit is het kleine dorp Ajoux  wat gebouwd is tegen de Rocher d´Ajoux. Deze basaltrots is 750 m hoog en je  ziet hem al van verre in het landschap. Het is een overblijfsel van vulkaanuitbarstingen van 6 miljoen jaar geleden.  Aan de andere kant is een prachtige puinhelling die van ver zichtbaar is, wij hebben er al verschillende keren een wandeling over gemaakt, een heel vreemd landschap.

Op de Ajoux-rots was vroeger een kasteel waarvan niets meer over is. De paar oude huizen die er onder staan komen uit die tijd. In een van die huizen zat jaren geleden een geweldig goed restaurant met een streekkeuken zonder opsmuk maar zo lekker. De eigenaren zijn gestopt, het valt niet mee om in deze kleine dorpen een restaurant draaiende te houden.

De oude fruitbomen rond de huizen staan in bloei, ieder huis heeft er wel een paar staan.

Bij alle huizen in onze streek staan irissen, de meest makkelijke planten in dit klimaat. Ze doen het altijd en overal en ze vermeerderen zicht ook nog eens makkelijk, hoef je niks aan te doen. 


De bergen van de Ardèche, deze streek wordt ook wel de Boutières genoemd. Het ziet er nog wat somber uit maar dat komt door de kastanjebomen die onze streek rijk is. Deze bomen komen pas laat in blad.

Toen we verder reden en wat afdaalden kon ik Rocher d'Ajoux van de andere kant op de foto nemen. Zo kan je goed zien dat de rots boven alles uitsteekt.
 

Reacties

Sjoerd zei…
Ik kan me voorstellen dat dat een ideale plaats voor een kasteel was.
miekequilt zei…
Wat een mooi plekje. Ik geniet van je verhalen.
Janny zei…
Prachtig! Wat fijn dat er zoveel moois in de omgeving te zien is.
Emie zei…
Geweldig zo'n tocht door dit prachtige gebied. Ik voel de sfeer door de schitterende foto's die je maakte.
Wat heerlijk voor jullie en voor ons, zo komen we nog eens ergens, haha.
Prachtig om zo mee te kijken!
Annelies zei…
Kende dit dorpje en deze rots nog niet. Ben gelijk op Google gaan zoeken of er een mooie wandeling te maken is en ja, die is er! Komt op het lijstje.
Drenthegirl zei…
I "arm-chair travel" nearly every day to The Netherlands but your lovely photos are a wonderful detour! Thank you...
Marthy zei…
En dan gaan wij natuurlijk mee!
Elizabeth zei…
Er schuilt een goede gids in je, Marthy!
Het ziet er allemaal even schilderachtig uit. Je blinkt uit in de combinatie van schitterende foto's en interessante informatie. Subliem (-: Fijne dagen nog!
Unknown zei…
Die blauwe lucht en mooie uitzichten. Prachtig, ik mis vakantie dan wel. Heerlijke tijd voor jullie
Gekeken op google naar aanleiding van je blogje wat is het weer mooi wat je laat zien.
Bertiebo zei…
Mooi, mooi, mooi
Margriet zei…
Ik vind de Ardeche prachtig. We zijn er twee maal op vakantie geweest in de buurt van de Gorges dÁrdeche. Zo'n mooi en imposant gebied. Zal heerlijk zijn hier je huis te hebben!
Marthy zei…
Wij zitten we hoger in de Ardèche, in een kleine vallei in de bergen. Wat ruiger dan het zuiden en minder toeristisch. We hebben deze plek al 28 jaar en genieten er nog steeds intens van.
Annelies zei…
Staat genoteerd, Marthy!
Margriet zei…
Alsm ik je foto's bekijk, kan ik mij voorstellen dat je daar altijd geniet. Het is prachtig!