Doorgaan naar hoofdcontent

De tuinhandschoenen moeten nog even mee

Met de levensmiddelen die ik uit Nederland had meegenomen was ik een heel eind gekomen maar gisteren moest er toch echt nog voor een kleine week wat nieuwe mondvoorraad komen. Op het boodschappenlijstje stonden ook een paar nieuwe tuinhandschoenen en dat was hard nodig zoals je op de foto kan zien. Vroeger droeg ik ze nooit want toen waren er eenvoudig geen goede laat staan in damesmaten. Maar tegenwoordig zijn er mooie dunne, waarschijnlijk nog weer betere als deze, waar je ook onkruid mee kan wieden en dat laatste hebben we hier genoeg. 

 Ik kocht tot nu toe mijn tuinhandschoenen altijd bij de supermarkt, in ons geval de HyperU maar dat feest ging niet door, er stonden linten gespannen voor dat vak. Mr. Bricolage, de bouwmarkt was wel open zagen we en daar hebben ze ook tuinhandschoenen die ik daar zeker zo had mogen kopen. Toch maar niet gedaan, we vonden in verband met Corona één winkel bezoeken wel genoeg en mijn oudjes houden het nog wel een paar dagen. Ik heb wel een nieuwe pot handcrème gekocht want ondanks handschoenen hebben we doorlopend schrale handen. We smeren wat af.

Reacties

KnutzEls zei…
Ik voel lachkriebels opkomen. Niet om jouw arme handen, maar om de waanzin van de regels. Ook in Frankrijk dus. Wat is essentieel? In zo'n gebied waar toch veel getuinierd wordt lijken mij tuinhandschoenen essentieel. Maar ja... Wie ben ik. ...?
Sjoerd zei…
Ik zag dat deze week hier ook, Pets-Place is gewoon open en daar kun je werkhandschoenen kopen en bij de Gamma moet je op afspraak winkelen voor diezelfde handschoenen.
Intratuin op afspraak en bij Appie verkopen ze nu gewoon geraniums en zo...
Emie zei…
Als er iets is dat ik met vreugde verslijt, dan zijn het wel tuinhandschoenen. Bij onkruid uit het grind gebruik ik ze niet maar bij alle andere klussen altijd wel. Jammer dat de super ze niet mocht verkopen!
Marthy zei…
Ik heb er hard bij staan lachen en er maar een fotootje van gemaakt, Els. Lachen en je er niet al te druk over maken is het beste wat we kunnen doen.
Boekwinkels alleen op afspraak open, en bij de Appie kun je gewoon boeken en tijdschriften kopen ....
Gelukkig kom ik nooit in een winkel en hoef ik die ongein niet te zien. Maar ik hoop wel dat er binnenkort wat versoepeling optreedt, dat wel, want mijn boodschappenlijstje groeit, maar de dingen blijken opeens niet zo essentieel als ik dacht. Maar die handschoenen?
Lida zei…
Laat 'n paar handschoenen opsturen door de familie in Nederland?
In de weer zei…
Vroeger droeg ik nooit tuinhandschoenen, vond het héérlijk om met mijn handen in de aarde te wroeten, ook toen we verhuisden naar de klei. Bovendien, wat jij ook hebt ervaren, waren er geen damesmaten. Mijn handen konden vroeger ook meer hebben Marthy, maar op een gegeven moment kost het steeds meer werk om ze schoon te krijgen. Een vriendin had op een gegeven moment ontdekt dat er in het tuincentrum s-m-l maten waren en gaf mij de juiste cadeau voor mijn verjaardag.
Sindsdien kan ik niet meer zonder.
Marthy zei…
Ook ik vond het altijd heerlijk om met mijn handen in de aarde te wroeten maar kreeg steeds maar kloven in mijn vingers in het voorjaar en toen ik ontdekte dat er van die goede en ook nog passende handschoenen waren ben ik die uiteindelijk gaan dragen.
Marthy zei…
Eind volgende week zijn we weer in Nederland Lida en dan ga ik een paar fijne handschoenen uitzoeken.
Marthy zei…
Haha, de enige winkel die ik bezoek is mijn dorpssupermarkt.
Margriet zei…
Het zal de leeftijd zijn dat je schrale handen krijgt van lekker in de aarde wroeten. Had ik vroeger ook geen last van maar nu wel.....
Marthy zei…
Het velletje wordt ouder, Margriet. Maar....ik heb wel een lekkere handcrème kunnen kopen en daar smeer ik iedere dag een paar keer mee.
In de ene winkel kun je zo terecht en voor de andere moet je een afspraak maken. Net zo onnavolgbaar als het vaccinatiebeleid. Die handschoenen hebben in elk geval een leven gehad, Marthy (-: Goed blijven smeren, dat verdienen je handen.