Doorgaan naar hoofdcontent

Koningsspelen

Wij wonen vlakbij de school van onze kleinkinderen Luuk en Saar, dus ik liep er gisterenmorgen even heen om te zien of ik vanuit de verte wat foto's kon maken. Het was de laatste dag voor de meivakantie en de koningsspelen werden gehouden. Ik had geluk want de klas van Saar kwam net van het schoolterrein afgelopen, ze gingen picknicken. Saar mocht van de juffrouw even uit de rij om haar verhaal aan mij te vertellen. 

Ze was namelijk de dag ervoor getest omdat er in het gezin van een klasgenootje van haar Corona was geconstateerd, dit was al de tweede keer. Als de test positief was had zij niet mee mogen doen met de spelletjes. 's Avonds om elf uur kwam het verlossende bericht dat de test negatief was dus ze mocht naar school. Ze is gelukkig een zonnig kind en kan wel tegen een stootje maar ik vind al die corona perikelen toch wel wat voor een kind van zeven jaar. Maar goed, ik ben een bezorgde oma en zo te zien had Saar er weinig last van, ze kletste er zoals gewoonlijk vrolijk op los.

Luuk kreeg met zijn klas dansles in de voetbalkooi op het schoolterrein. Dansen, niet echt zijn ding maar hij deed wel mee, er waren ook jongens die aan de kant bleven zitten. Het viel op dat de meisjes het meest enthousiast waren, die vonden de dansles geweldig.

Luuk zag de lol er wel van in en bewoog op zijn manier lekker mee. Leuk om de ontwikkelingen bij je kleinkinderen te zien. Hij komt nu in een leeftijd dat hij alleen maar uit armen en benen lijkt te bestaan.

Ik kan niet voor heel Nederland spreken maar hier was het gisteren prima weer en dat zorgde er voor dat de kinderen heerlijk konden genieten van alle activiteiten rond de school.

Reacties

KnutzEls zei…
Kinderen zijn zeer flexibel, maar ik zou me ook zorgen maken over dat testen. Lastig parket.
Leuk foto verslag van je kleinkinderen. Tja, die armen en benen van Luuk !
Janny zei…
Fijn dat je kleinkinderen zo dichtbij wonen, zo te zien hadden ze het leuk! Hier was het ook lekker weer gisteren.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke kinderen. Fijn dat je er zo maar even heen kon. Hier was het ook mooi weer en de kleinkinderen hadden een heerlijke dag.
Sjoerd zei…
Jeslynn heeft hier het record met al vier coronatesten, allen gelukkig negatief. Hier was het gelukkig ook mooi weer.
schrijfsels zei…
Middelste heeft vriendin met kind, en die laatste is al -tig keer getest, maar vindt dat 'kein Problem' (is een 3-jarige Duitse ;-) )
In de weer zei…
Leuk Marthy, wij zagen gisteren onderweg ook kinderen lopen met een vlaggetje op hun wangen.
Ons jongste kleinkind is ook al enkele keren getest, altijd toch weer spannend voor het gezin.
Gelukkig was hij steeds negatief, want anders komt er heel wat bij kijken.
Saar is: wat je ziet is wat je krijgt. Een heerlijk meisje. Veel te jong om zich te laten testen; een negatieve uitslag is de beste oplossing... Stoer dat Luuk meedoet met dansen!
willy zei…
Gelukkig een negatieve test..


Leuke foto's van de kleinkinderen Marthy

prettige dag
Bertiebo zei…
Leuk om ze weer eens te zien, Saar en Luuk.
Wat leuk om dat zo even mee te pakken, de koningsspelen. Leuk de kinderen weer te zien, ze worden groot.
Elizabeth zei…
Sportief van Luuk dat hij toch mee deed met dansen! En wat heeft Saar een pretogen...
Emie zei…
Wat zijn ze leuk en wat worden ze groot!
Onliemie zei…
Wat heb jij toch een heerlijke kleinkinderen.