Doorgaan naar hoofdcontent

Toeren

Dit is de Veerpoort, een 17-eeuwse poort van Schoonhoven en de enige overgeblevene ook. Hier tegenover gaat het veer naar de overkant van de Lek, vandaar de naam en dat veer oftewel die pont namen wij. Een leuk begin van een dagje toeren, zo het water oversteken, het geeft mij altijd een apart gevoel.

We reden richting Gorinchem en vandaar ging het binnendoor. Ik had de kaart van Nederland op mijn schoot, een vooropgezet plan hadden we niet, er is altijd en overal genoeg te zien. Zoals het vestingstadje Woudrichem waar we niet stopten en waar ik later spijt van had maar ik maakte wel een foto van de mooie entree van het plaatsje.

Op de kaart had ik namelijk een bezienswaardigheid in de buurt van Woudrichem opgemerkt waar we graag naar toe wilden maar we konden de juiste toegangsweg niet vinden. Valt ook niet mee met al dat water daar.

Maar we kwamen er uiteindelijk na de uitleg van een vriendelijke mijnheer. Deze prachtige gekandelaberde bomen stonden als een soort poortwachters vlakbij ons doel waar ik morgen wat meer over vertel.

Reacties

Emie zei…
Lekker op je gemak je neus achterna in een mooie omgeving. Goed plan.
miekequilt zei…
Wat is Nederland toch mooi hè. Vooral met het prachtige groen en geel van de lente. Ik ben benieuwd naar wat je ons morgen laat zien.
Anoniem zei…
Zeker een mooi plaatsje. Ooit woonde er een vriendin van me in Woerkem, zoals zij het noemde.
Lies
Marthy zei…
Leuk Lies hoe sommige plaatsnamen in de streek zelf een andere naam dragen. Ik schreef eergisteren over de Berkenwoudse Driehoek wat ligt achter het plaatse Berkenwoude. Wij noemen dat Perkouw.
Anoniem zei…
Wat dacht je van Stolluk? :-)
Lies
Marthy zei…
Lies, je verrast me, jij kan niet ver weg wonen, haha.
Leuk gebied. Binnenkort hoop ik er te wandelen!
Bertiebo zei…
Leuk, ik moet binnenkort daar in de buurt zijn (hoop ik) en dan maken we er een dagje van. Benieuwd naar je bezienswaardigheid dus
willy zei…
Heel wat vestingsstadjes in Nederland, iets wat wij niet zo kennen

ik ben benieuwd waar we naar toe gaan

groeten
Zulke leuke plaatsjes daar! Schoonhoven, Nieuwpoort, Gorinchem. De omgeving is daar ook prachtig, goeie herinneringen aan.
Sjoerd zei…
Mij zeggen al die plaatsjes niets, maar de foto's zijn voor mij dus ook steeds mooi om een ander stukje Nederland te zien.
In de weer zei…
Tot slot zijn jullie er toch gekomen.
En onderweg was genoeg te genieten.
Anoniem zei…
Ha ha klopt, Gouda
Lies
Mooi daar! en wat een prachtige blauwe lucht!
Margriet zei…
Heerlijk om wat te toeren, houd ik ook van. Kaartlezen doe ik niet meer, kon ik nooit goed. We kwamen eens met de caravan midden op de markt ergens in Frankrijk terecht en konden niet meer voor of achteruit, beetje trauma, haha. Met googlemaps gaat het goed, maar dan moet je wel een bestemming in je hoofd hebben...
Elizabeth zei…
Bekend stukje daar, de overkant van Schoonhoven. De dijk uit en vrij snel naar rechts is ook een heel mooi stukje. Je komt dan uiteindelijk in Brandwijk uit.
Maar ik snap dat het even lastig was met al dat water om in Woudrichem te komen.
Slot Loevestein?
Mooie foto van de pont. Herkende ik onmiddellijk (-: Een fraaie zonnige dag en dan dat geel in de berm!