Net binnen de cirkel

Jammer was het dat we als vrienden niet bij elkaar op bezoek konden gaan, de afstand tussen onze woonplekken  is nu te groot, we mogen hier in Frankrijk immers niet verder dan 10 km buiten onze woonplek komen.  Maar zondag kreeg ik een mailtje waarin het volgende stond: 'Als we onze 10 kilometer cirkels naast elkaar houden, dan zouden we een keer in Gluiras samen een kopje koffie kunnen drinken (uit de thermoskan!). Mits jullie dat natuurlijk leuk vinden en niet te druk zijn met de tuin'.  Als je nu even bij Annelies, de schrijfster van dit mailtje op haar blog kijkt  snap je direct wat zij bedoelt met die cirkels.

Zonder een moment na te denken heb ik terug gemaild dat ik het een geweldig idee vond en zo kwam het dat wij daar gistermiddag in Gluiras aan de koffie met taart zaten. Elzasser appeltaart om precies te zijn, gebakken door Annelies, zij kan heel goed taarten bakken.

Na de koffie kwam er uit onze tas nog een fles gekoelde witte wijn te voorschijn want we waren nog lang niet uitgepraat. Het werd uiteindelijk wat frisser en ik keek op mijn horloge om te zien hoe laat het was, kwart over vijf, waar was de tijd gebleven.

Verleden jaar hebben we met zijn vieren vanuit dit dorp nog een mooie wandeling gemaakt en daarna lekker gegeten op het terras van het restaurant aan het plein.
Wij kijken er naar uit om dat deze zomer weer te kunnen doen.

Reacties

Sjoerd zei…
Dat is optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn... And why not.
Emie zei…
Slim en gezellig plan!
Elizabeth zei…
Dat is toch reuze gezellig! Na al dat harde werken even heerlijk sociaal contact... Slim van Annelies! En wat zullen jullie elkaar veel te vertellen hebben gehad...
In de weer zei…
Geelijk hadden jullie en een prima idee, want Annelies zal het op hun berg ook niet druk hebben met visite. Dit is wat noemt optimaal gebruik maken van mogelijkheden die er echt wel zijn.
Marthy zei…
Die slimmigheid komt van Annelies. Ere wie ere toekomt!
Wat een T O P - I D E E !!!! We moeten vooral wel blijven doen wat wel kan. Sociale contacten zijn belangrijk voor onze gesteldheid.
Bertiebo zei…
Wat gezellig en wat een slim idee van Annelies met die cirkels. Lijkt wel vakantie!
Janny zei…
Wat een leuk idee! Gezellig ook om weer eens lekker bij te kletsen onder het genot van een lekker hapje en drankje.
Dat is nog eens genieten! Door zo'n ontmoeting besef je soms meer wat je eigenlijk mist.
Annelies zei…
Lief gezegd van je Marthy en oh zo waar! Een mens heeft dat sociale contact gewoon nodig en zeker in deze tijd. Wat hebben we een heerlijke middag gehad; daar kunnen we nog een tijd op teren!
willy zei…
Veel beperkingen in Frankrijk

maar zo kan het dus ook

ik krijg er wel een vakantiegevoel bij

terwijl we hier de ene sneeuwvlaag na de andere hebben

prettige dag Marthy
Marthy zei…
Weet je dat ik er gewoon van opknapte. Even kletsen met lieve vrienden is echt goed voor een mens.
miekequilt zei…
Wat een heerlijk zonnig uitje. Dat gaan jullie vast vaker doen.
Margriet zei…
Dat ziet er gezellig uit en met een weertje om jaloers op te zijn, haha
Oh, wat super om dat zo te doen!
Wat een mooi idee en fijn om zo toch samen een middag door te brengen XXX
Nana zei…
Heerlijk en goed opgelost!