Doorgaan naar hoofdcontent

Ons Polderbad

Al weken wordt er door een groep vrijwilligers gewerkt om het zwembad wat achter ons appartementencomplex ligt klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voordat zij aan de slag gingen is eerst de beschoeiing in opdracht van de gemeente rondom het terrein helemaal vernieuwd. 

Nadat het zwembad leeg was heeft men de wanden schoongemaakt en zijn de voegen in het ondiepe bad vernieuwd. Het gras is al een paar keer gemaaid en onkruid is tussen de tegels weggehaald, Sinds een paar dagen zie ik rook uit de schoorsteen van het ketelhuis komen, het water is aan het opwarmen, morgen gaat het zwembad open.

Met ruim 70 vrijwilligers beheert de stichting VOB twee zwembaden in de Krimpenerwaard: Zwembad  De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden werden ooit met sluiting bedreigd maar met de inzet en ondersteuning van veel vrijwilligers en bedrijven zijn de zwembaden gebleven en kunnen ze voortbestaan. Hier is heel wat strijd aan vooraf gegaan. 

Ik heb jarenlang 's morgens in dit zwembad mijn baantjes getrokken, onze kinderen hebben er hun zwemdiploma's gehaald, zoals ook de twee Stolwijkse kleinkinderen. Zomers is het een ontmoetingsplaats voor ouderen die er op een paar bankjes samenkomen maar vooral voor de Stolwijkse jeugd.

Ik draag het zwembad een warm hart toe en dat merk ik bij alle inwoners van ons dorp.We zijn trots op ons Polderbad. 

Reacties

Sjoerd zei…
Ik kan me voorstellen dat je zo'n bad zeker niet kwijt wilt...
Leuk, en de gezelligheid straks van de zwemmende kinderen.
miekequilt zei…
Wat een mooi zwembad. Fijn dat het weer open gaat.
Emie zei…
Het is ook een fantastische voorziening voor een plaats van kleine omvang. Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Hulde!
Bertiebo zei…
Wat een bof zeg. Zwem je niet meer, Marthy
Ik heb ooit mijn man leren kennen in het openluchtzwembad van Sittard, da’s nog eens wat anders dan Tinder :-)
Marthy zei…
Hier zwom ik zomers altijd en in de winters in Bergambacht in jet overdekte bad. Maar ik ben de zin kwijtgeraakt een paar jaar geleden en iedere winter heb ik weer goede voornemens....
Marthy zei…
Vroeger had je nog romantiek, haha.
Zwembaden voegen wezenlijks iets toe aan een dorp. Leren zwemmen is zo belangrijk! Ons binnenbad is (na veel gesteggel) gesloten. Triest van alle vrijwilligers die zich uit de naad hebben gewerkt. Roos heeft er haar diploma's gehaald. Geweldig personeel; alle geduld; petje af.
In de bieb hangt een spreuk: "Vrijwilligers worden niet betaald, omdat ze het niet verdienen, maar omdat ze onbetaalbaar zijn."
Elizabeth zei…
Tjonge, dat is in de loop der jaren wel heel erg veranderd... Leuk om weer te zien!
Marthy zei…
Ja Elizabeth, toen wij hier 46 jaar geleden kwamen wonen zag het er ook nog anders uit.
Marthy zei…
Hele mooie spreuk!
Ger zei…
Na hard werken door onmisbare vrijwilligers is het goed baantjes trekken voor zwemliefhebbers.
Margriet zei…
Het zal heerlijk zijn als de kinderen er straks weer in kunnen zwemmen!
KnutzEls zei…
Heel kort was er hier in de wijk een openluchtzwembad tussen de flats. Helaas, ter ziele. Maar de kinderen hebben er wel goede herinneringen aan.