Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Nog steeds is er niet veel wat ik kan laten zien in de moestuin maar ik kan jullie wel vol trots een kijkje laten nemen bij mijn drie rabarberstruiken die het geweldig goed doen. Het voortrekken met de speciekuipen er over heeft resultaat gehad, voordat we weggaan kan ik misschien al wel wat stelen trekken.

In een hoek van de moestuin tussen onkruid en ander ongeregelds van bijna een meter hoog vond ik dit plantje. Ik heb het sterke vermoeden dat het komkommerkruid (Borealis) is en heb het maar veilig gesteld. We zien vanzelf wat het gaat worden. 

Ondertussen is een groot deel van de moestuin al schoon en hebben we aardappels, uien en sjalotten gepoot. Ook zijn alle aardbeienplanten afgeknipt en ligt het hele bed er schoon bij. In de voorste rijen zijn de eerste bloemetjes al te zien. 

De grond is nog vochtig want het heeft gisteren bijna de hele dag geregend. Hard nodig want het was hier kurkdroog. We konden  begin verleden week nog buiten koffie drinken, daar is nu geen sprake meer van. De temperatuur is hard gedaald en vanmorgen lag er op de hoogste toppen om ons heen een laagje sneeuw.

Een terras lager in de fruittuin gaat de natuur gewoon door. Verleden week alle oude braam die vorig jaar vrucht had gedragen weggeknipt en de flinke nieuwe scheuten opgebonden. 

Ik heb toen ook de twee kruisbesstruiken flink uitgedund maar aan de rode bes hoefde ik weinig te doen. Daar heb ik drie struiken van staan die op dit moment mooi staan te bloeien. Er wordt deze week nog wel wat lichte nachtvorst opgegeven, duimen maar dat bij heel licht blijft.

Het mooie blad van de framboos wat uitloopt.

En dan ook nog maar een fotootje van de bloemen, nog wel in knop, van de grote seringenstruik die daar aan de rand van het terras staat. Zullen we op tijd terug zijn om de bloei te zien? Ik heb in ieder geval dit weekend voor ons beiden afspraken kunnen maken voor onze vaccinaties. 

Reacties

De basis ziet er goed uit. Dat belooft wat!
In de weer zei…
Wat er al wel te zien is Marthy, staat er mooi bij.
Onze afspraken zijn ook gemaakt, C woensdag de eerste prik en ik maandag.
Wat het weer betreft, vanmorgen tijdens het ontbijt zon, toen we een uur hadden gefietst reden we in dikke vlokken sneeuw. Onze banaan aten we onder een afdak en toen zagen we de zon weer. Nog een paar uur in de zon gefietst en nu zijn we weer thuis en valt er een hagelbui. Erg gevarieerd :-)
Annelies zei…
Jullie staan toch wel regelmatig eventjes gebogen over de tuin om te genieten van alles wat jullie in die korte tijd hebben gedaan, hè.
Straks vast met een heel voldaan gevoel weer terug.
Bertiebo zei…
Het ziet er prima uit (in mijn lekenogen)
Emie zei…
Met de afspraak voor de vaccinaties heb je in elk geval een goede reden om terug te komen. Dat maakt het weggaan wat makkelijker. Ik vind dat de moestuin er heerlijk opgeruimd bij ligt en de fruitbomen veelbelovend fris groen. Dat gaat helemaal goed komen!
Marthy zei…
We zijn heel tevreden over wat we al gedaan hebben. Annelies.
Marthy zei…
Vanmorgen hield ik het niet langer dan een uurtje uit, Toos. De wind die hier venijnig kan staan maakten het zo koud dat mijn handen er bijna afvielen. Vanmiddag kwam de zon goed door en toen ben ik nog wel een paar uurtjes lekker bezig geweest.
Marthy zei…
Blij dat we gevaccineerd kunnen worden, Emie. Ik ben nooit echt bang geweest maar de laatste weken liepen er steeds meer jongeren in ons dorp die besmet waren en dat maakte me wel wat ongerust. Wij leven wel heel voorzichtig maar toch....om op het laatste moment nog in het ziekenhuis te belanden, ik moet er niet aan denken.
Sjoerd zei…
Whauw, jullie hebben al hard gewerkt... Dat gaat helemaal goedkomen.
willy zei…
jullie hebben al heel veel werk verzet Marthy

dat komt beslist goed

ook bij ons is het bar koud, maar dat kan snel veranderen

knappe foto's trouwens

een prettige start van de week gewenst
miekequilt zei…
Hier was het ook koud, sneeuw, hagel en wind. Maar wij konden wel even een eindje wandelen. Jullie waren druk, maar wat een resultaat zeg. Die rabarber lijkt me zo lekker.
natuurfreak3 zei…
Jullie rabarber staat er schitterend bij. ik moet er zelf van watertanden
Dat ziet er veelbelovend uit Marthy! Ik heb hier ook een aantal rabarberplanten in de tuin. Kijk nu al uit naar de eerste rabarbertaart :-)
Margriet zei…
Dat voortrekken van de rabarber heeft goed geholpen, wat een flinke planten al. Jullie moestuin ligt er keurig bij hoor!
Elizabeth zei…
Jullie hebben echt heel hard gewerkt! Wat ziet het er netjes en glad uit zeg... Dat gaat vast goed komen met de planten!
Judy zei…
Heerlijk om te zien allemaal! En die sering in knop belooft al wat! Hier ook al een afspraak voor de prik.
Lut en Luc zei…
Eigenlijk zitten we niet zo heel ver van elkaar en toch zo'n groot verschil in de natuur en het klimaat. Bij ons staan de seringen al weken in bloei, hebben zo wat het beste al gehad.
Marthy zei…
Jullie zitten veel lager, Lut en toch wat zuidelijker.
Lut en Luc zei…
Inderdaad. We zien zelfs al een verschil in de bloei tussen beneden in de straat, net in het dorp en bij ons.