Doorgaan naar hoofdcontent

Église Saint-Julien de Pourchères.

Het eigenlijke doel van ons zondagmiddagtripje was dit kerkje. Ik was er voor het laatst geweest in juli 2011 toen we daar een festival bijwoonden. Heel bijzonder, kijk maar even terug.  Het kerkje ligt aan de rand van het gehucht Pourchères en terwijl dat niet ver bij ons vandaan is komen wij er nooit. Maar mijn herinnering aan dat festival waren zo mooi dat ik het kerkje graag weer eens wilden zien.

Het katholieke kerkje stamt uit de 12e eeuw en heeft een model klokkentoren wat je hier veel ziet. Een katholieke kerk is vertaald in het Frans een 'église' maar een protestante daarentegen een 'temple'. Het heeft even geduurd voor dat ik dat doorhad en of het overal in Frankrijk zo is weet ik niet. 


Op de begraafplaats naast het kerkje stonden nog een paar oude zerken. Deze Jean Vincent werd hier in 1888 begraven.


 Een eenvoudig houten kruis met daarop een emaille hart. De tand des tijds begint er aan te knagen.

Reacties

miekequilt zei…
Wat prachtig, Marthy. Mooie plek met mooie herinneringen. Heerlijk.
Wat een mooie plek! Daar zou ik ook wel graag willen optreden met mijn koor! Als optreden überhaupt maar weer eens zou kunnen!!
Sjoerd zei…
Dat zijn mooie beelden die je laat zien. Het straalt rust uit...
In de weer zei…
Het is raar, maar zulk soort kerkjes hebben toch altijd een aantrekkingskracht en soms, héél soms, hebben ze ook nog een verrassend mooi interieur.
Emie zei…
Ontroerend mooi dit soort eenvoudige oude kerkjes!
Bertiebo zei…
Dat wist ik niet van eglise en temple. En wat een mooitje
Margriet zei…
mooi, zo'n oud Frans kerkje!
KnutzEls zei…
Daar zou ik ook even stil bij blijven.
Een kerkje uit de twaalfde eeuw. Daar voel je je als mens nietig bij... Nooit geweten van dat verschil in benaming van een katholieke of protestantse kerk. Jouw blog is goed voor mijn culturele ontwikkeling (-: