Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Moestuinmaandag, dat lijkt of er al van alles gebeurd in die moestuin van ons. Maar er is nog niets gezaaid en er staat ook nog geen groenteplantje in. Ik kijk meer naar wat er tussen het onkruid nog te ontdekken valt en of daar nog groei in zit. In het najaar zet ik daar vaak van alles in de volle grond om te overwinteren en dan is het maar de vraag of het de winter overleefd heeft.

Nou, de artisjok in ieder geval wel en die mag blijven staan als sierobject. Daarnaast staat een eucalyptus waarvan mijn plantenmannetje Piet zei dat hij zeker grijs zou worden. Ik vind dat grijsbladige blad van de eucalyptus zo mooi om tussen bloemen in boeketten te steken. Grijs is de plant niet geworden dus nu is de vraag of ik hem ga vervangen. Gaan we een nachtje over slapen.

De lavatera staat altijd op het bovenste terras in een grote ijzeren bak maar deze plant wil nog al snel bevriezen dus overwintert hij een etage later in de moestuin. Ik moet morgen nog even goed kijken want ik denk dat het nu twee planten zijn. Prima, die tweede kan ik ook wel ergens kwijt.

En dit is mijn aardbeienbed wat verleden jaar al veel te lijden heeft gehad om dat we hier pas halfjuni aankwamen. Nu staat het vol met onkruid en eigenlijk hadden de planten al eens vervangen moeten worden. Jammer dan, ze zullen nog een zomer mee moeten, in het najaar maken we een nieuw bed.

Met 'frisse' moed ben ik vanmorgen begonnen om hier weer wat toonbaars van te maken. De  eerste planten een kopje kleiner gemaakt en vanavond krijgen ze een scheut koemestkorreldrab.  Dat gaat wel goed komen daar.

Hier is mijn harde werker bezig de eerste bedden schoon te maken zodat de aardappels nog in de grond kunnen voordat we weggaan. Onder die metselkuipen staan de rabarberstruiken te 'trekken'.
 

Reacties

Emie zei…
Jullie zijn mooi systematisch aan het werk. Het gaat vast weer helemaal goed komen. Ik maakte vorig jaar drie aardbeien heuvels en daar ben ik zo benieuwd naar!
Ik maak me geen zorgen, daar gaat geoogst worden!!
KnutzEls zei…
Met zoveel goede zorgen zullen ze toch niet teleurstellen.....
Petra1945 zei…
Denk je dat je later dit jaar nog weer terug kunt? Ik hoop het wel. Wanneer zijn jullie aan de beurt voor een vaccinatie?
In de weer zei…
Twee Lavatera’s, fijn want ze bloeien meestal rijkelijk en mooi vind ik ze ook.
Onze zoon had een mooie grote in de tuin, helaas is die een paar jaar geleden helemaal kapot gevroren. Maar deze week zag ik op die plek een scheutje opkomen, zou het.............?
Ik hou het in de gaten, dat vind ik nou de leuke dingen !
Bertiebo zei…
Het gaat vast allemaal goed komen en trouwens, je harde werker staat in ieder geval lekker in het zonnetje. Ook wat waard toch. Hier sneeuwt het een beetje. Echt!
Jullie werken je een slag in de rondte. En dat voor het plezier... Twee lavatera's klinkt niet als een probleem. Ze bloeien uitbundig en trekken massa's vlinders en bijen. Ruikt de eucalyptus wanneer je 'm aanraakt? Dat kun je 'm gebruiken voor in boeketten. Helaas kan ik je geen (moes)tuinadvies geven maar ik kijk naar je foto's.
miekequilt zei…
Wat heerlijk daar bij jullie. Hier hadden we sneeuw en hagel en het is vreselijk koud.
Marthy zei…
Ik was zo benieuwd naar alles wat in de tuin staat, Emie. en ontzettend blij dat bijna alles ondanks het vele onkruid er goed bij staat.
Marthy zei…
Wij hopen wel terug te kunnen maar wanneer wij gevaccineerd worden weet ik niet.
Marthy zei…
Ik heb van deze Lavatera verleden jaar ook al een scheut kunnen nemen en die staat nu in de border dus plezier heb ik wel van deze plant. Maar je kan ze ook zomaar in een winter kwijt raken.
Marthy zei…
Wij kregen van alle drie de kinderen een fotootje van de sneeuw, niet te geloven als je morgen leest wat wij vanmiddag gedaan hebben.
Marthy zei…
Voorlopig hebben we er nog geen spijt van de we Nederland even zijn 'ontsnapt' Mieke.
Fijne moestuinmaandag met al die goede berichten en resultaten.
Sjoerd zei…
Ik denk dat velen graag met je zouden ruilen... Met die tuin komt het wel goed zo te zien.
Hier sneeuwt het weer, de wereld is wit ....
Margriet zei…
Lekker bezig! Hier is het winters, dus jullie boffen daar! Wat bedoel jij bij de rabarber met trekken? Ik ben benieuwd, ik heb ook rabarber maar heb er nog nooit iets overheen gezet. Gaat het sneller groeien ofzo?
Marthy zei…
Ik had eigenlijk de woorden voortrekken of forceren moeten gebruiken, Margriet. Doordat het onder de kuip donker en warm is gaat de plant inderdaad eerder aan de groei. Je zou dit al vroeger in het jaar kunnen doen maar wij zijn er meestal niet eer dan dan begin april. Op internet kan je er genoeg over vinden. Ik las het een keer bij Diana. Gisteren nog onder de kuipen gekeken en ik denk dat ik voordat wij weg gaan op 15 april het eerste maaltje al kan oogsten.
Margriet zei…
Bedankt, Marthy. Ik ga eens kijken dan. De rabarber komt net boven de grond en kuipen hebben we ook genoeg staan. Eens uitproberen dan.
wat een joekel is die artisjok alweer! ik moet toch eens kijken of ik die in plantvorm ergens kan kopen want zaden lukt niet. Heb ik al geprobeerd ;-)