Waar ik blij van werd

Ja, zelfs van een paardenbloem kan een mens al gelukkig worden. Een hele rand van die gele rakkers tegen een muurtje, een zonnig gezicht.

Waar ik ook blij van werd was mijn eerste vaccinatie, het gaf mijn echt een goed gevoel. Dat verbaasde me een beetje want ik ben nooit echt angstig geweest. Wel af en toe wat ongerust en ik bleef heel voorzichtig. Ik gebruik medicatie die de weerstand verlaagd dus voorzichtigheid is geboden.

We waren veel te vroeg op de priklocatie en dat kwam omdat ik daarvoor een tijdslot had gereserveerd bij de kringloopwinkel in Bergambacht, dezelfde plaats waar we ook gevaccineerd zouden worden. Ik wist precies wat wilde hebben bij de kringloop en ook waar dat lag dus ik was snel klaar. Het was geen probleem dat we te vroeg waren bij de priklocatie, we mochten zo doorlopen en binnen twintig minuten zaten we geprikt en wel aan de koffie die ons werd aangeboden. Je wordt daar nog een kwartier in de gaten gehouden en dan mag je weg. 

Nu willen jullie wel weten wat ik daar bij de kringloop zo dringend nodig had. Toen wij half oktober in ons appartement trokken nam ik een nieuw bestek in gebruik, het oude was naar een van de kinderen gegaan. Maar bij dat bestek zaten geen goede opscheplepels. Één hele kleine en een soort schep die zo onhandig was dat ik hem maar in de la liet liggen. Het afgelopen half jaar heb ik me doorlopend geërgerd aan het gemis van opscheplepels dus ik vond het tijd worden om wat te doen aan die ergernis. Ik ben nu weer in het rijke bezit van drie groentelepels en een aardappellepel. Zo'n lekkere ouderwetse, met van die schulpjes erin.

Ook daar ben ik blij mee.

Speciaal voor Mieke! (Zie reacties)

Reacties

Annelies zei…
Fijn dat jullie nu ook de eerste vaccinatie hebben gehad, Marthy! Wij vinden het ook een lekker idee dat we ‘m al hebben, hoor. Trouwens, onze kinderen nog meer dan wij, merkten we aan hun reacties.: die maakten zich eigenlijk afgelopen tijd meer zorgen om ons dan dat wij dat deden!
KnutzEls zei…
Er is niet veel nodig om blij te zijn . Van dat geel word ook ik blij.
Ja, goede opscheplepels daar wordt je echt wel blij van. Leuk om daat bij de kringloop naar te kijken.
Emie zei…
Dat zijn nou echt prima zaken om bij de kringloop te kopen. Ik mis de kringloopwinkel wel, heb ook nog wat op mijn lijstje staan voor Italië. Gefeliciteerd met je vaccinatie!
Onverwacht mocht ik gelijk met Sjaak gevaccineerd worden. Eigenlijk was ik pas volgende week aan de beurt, maar ik word ook blij van mijn eerste prik! Nog even volhouden!!
schrijfsels zei…
Ik had zo maar een dansje willen doen toen ik mijn eerste prik kreeg :-) en wie weet doe ik echt een dansje bij de tweede .... Fijn dat jullie zijn gevaccineerd, hele zorg minder, maar nog even voorzichtig blijven!
miekequilt zei…
Het groen met geel maakt dat ik een quiltje wil maken. Ik word er zo blij van. En heerlijk dat jullie je prik hebben, wij zijn woensdag aan de beurt.
Ik had wel graag een foto van de lepels gezien.
Ger zei…
Zie je bijna huppelend voor me met prik in de arm en opscheplepels in de hand.
Ben ook blij voor jou, mezelf en al die andere mensen die geprikt worden.
Beetje angstig om besmet te raken kan geen kwaad, het houd je alert.
Sjoerd zei…
Ik moet nog even wachten op mijn vaccinatie, maar ben daarom niet minder blij...
Marthy zei…
Your wish is my command!
Janny zei…
Fijn dat de eerste vaccinatie erop zit, ik krijg hem binnenkort.
In de weer zei…
Ik word ook heel blij van paardebloemen en van de prachtige bermen vol met koolzaad, de vele pinksterbloemen dit jaar en ja meizoentjes natuurlijk, al zijn die er bijna het hele jaar door.
Maar nee, blijheid bij de vaccinatie heb ik niet gevoeld.
Ja vandaag nog keek in naar een grasveld bezaaid met madeliefjes en paardenbloemen, en werd er zo vrolijk van... Paardenbloemen zijn net kleine zonnetjes, en madeliefjes zijn... nou ja, LIEF!
Bertiebo zei…
Redenen genoeg
madelief zei…
Fijn dat jullie de eerste prik binnen hebben! Hopelijk niet al te ziek er van?
Ik heb al weer de eerste lading paardenbloemgelei gemaakt; heerlijk het voorjaar in een potje!
Marthy zei…
Een paar uurtjes een wat stijve bovenarm, verder hebben we allebei nog niets gevoeld.
Ik word blij van alle soorten bloemen dus ook paardenbloemen :-) Er staan hier dit jaar opvallend veel!
Ik kan me heel goed voorstellen dat je blij bent met je eerste prik, als dit er voor kan zorgen dat we weer een beetje vrijer kunnen zijn..............
En ik ben het met je eens, een goede opscheplepel is onmisbaar :-) Grappig m'n moeder kocht dezelfde bij de kringloop, die met die bewerkte handvaten.....