Doorgaan naar hoofdcontent

Weer op onze Franse plek

Om half vijf zaten we gisterenmorgen in de auto en zonder enige hinder onderweg waren we om vier uur op onze Franse plek.  We wilden ons huis en vooral de tuin niet langer zonder onderhoud laten en toen we aankwamen en een inspectierondje maakten stonden we nog meer achter ons besluit. Er valt heel wat werk te doen en of we dat redden in de veertien dagen dat we hier zullen zijn is maar de vraag maar met hard werken zullen we een eind komen.

Mart heeft eerst maar de bosmaaier gepakt voor het bovenste terras want met de grasmaaier was er al geen doorkomen meer aan. Maar als dan het gras en oud blad aangeharkt is ziet het er meteen een stuk beter uit. Tuintafel en bank uitgepakt en daar hebben we lekker in het zonnetje voor het eerst koffie gedronken. 

De planten die op de binnenplaats staan hadden de winter goed overleefd. Wat nieuwe aarde erbij, morgen krijgen ze nog wat mest van drab van koemestkorrels en dan ga ik er weer een zomer plezier van hebben. In de middelste pot staat een stek van de hortensia die ernaast staat en hij doet het prima alleen de pot is wat zorgelijk. Die heeft al verschillende winters vorstschade opgelopen en is nu aan de achterkant erg slecht. Ik ga eens op zoek naar een oude ijzeren pot, die hebben geen last van de vorst. Een kunststof pot kan natuurlijk ook maar dat vind ik hier niet staan.

Ik heb ze al jaren, deze vetplantjes en ze beginnen weer te bloeien. 

Overal staat ontzettend veel onkruid, ook op de lagere terrassen. Logisch want verleden jaar kwamen we hier pas half juni en toen had het meeste onkruid zich al uitgezaaid. En dat zaad is nu in grote getale uitgekomen. Maar ik ben met frisse moed in de border begonnen en heb al een stukje schoon. Hier en daar zijn wat planten verdwenen maar ik kan in Nederland weer wat nieuws kopen, fijn idee.

Reacties

miekequilt zei…
Dat was vast een spannende rit. Maar ik snap jullie gevoel helemaal. En hopelijk over twee weken weer gewoon naar huis. En dan is de Franse tuin weer op orde!
Unknown zei…
Welkom terug op jullie geliefde Franse plek. Hoorde een dezer dagen dat Frankrijk weer in een heftige lockdown zit en dacht aan jullie. Fijn om dan toch weer in Le Serret te zijn.
Werk ze en ik ga wederom genieten van jouw verhalen. Fijne Paasadagen maar dat zal daar best lukken. Lieve groet!
Petra1945 zei…
Had je eten meegenomen zodat je daar zo min mogelijk boodschappen hoeft te doen?
Marthy zei…
Ik had al via diverse kanalen gehoord dat er nergens gecontroleerd werd Mieke. We nemen altijd onze eigen brood en koffie mee en behalve plassen op een uitgestorven parkeerplaats zijn we de auto niet uit geweest. Een keer getankt en afgerekend via zo'n hokje waar de juffrouw achter glas zit.
Marthy zei…
Ik heb zeker voor een week eten meegenomen. Vanavond eten we witlof met een in Stolwijk gebraden balletje gehakt.
Emie zei…
Wat heerlijk! Wat een goed besluit en wat een werk. Maar dat laatste is niet zo erg, je doet het met liefde. Heel veel plezier in jullie paradijs.
Lut en Luc zei…
Blij verrast dat jullie in Frankrijk zitten. En ja er is heel veel werk in de tuin. Door de lange winter hebben wij ook pas sinds enkele weken geleden kunnen starten. Maar met jouw groene vingers komt dit zeker goed .......... en vergeet vooral niet af en toe te genieten.
Sjoerd zei…
Ik zou het ook gewaagd hebben, je bent toch ook inwoner van dat dorp en geen standaard vakantieganger. Ik wens je veel succes met het op orde brengen van alles.
Bertiebo zei…
Ja, wat Sjoerd zegt, lijkt mij ook
Wat goed dat jullie zijn gegaan. Heerlijk hoor! Ik heb van mijn moeder nog twee zinken teilen die misschien wel bij opa en oma vandaan komen. Wil je die anders hebben voor daar? Ze zijn mooi groot, de 1 iets groter dan de ander. App me anders maar. Ik doe er al jaren niks mee...
Geniet van Frankrijk 😘
Ton zei…
Hoi Marthy, Ik begrijp het. Het is heerlijk om daar weer te zijn. Met groetenTon
Marthy zei…
Lief van je Steph maar ik heb liever iets van zwaarder materiaal i.v.m. bevriezen. Die grote pot rechts heb ik ooit van je vader gehad en de andere pot komt bij oma Berends vandaan. Alle twee uit Leimuiden dus, leuk hè.
Wat fijn, dat jullie goed aangekomen zijn. Wat is het toch een mooie stek. Dat wordt weer genieten!
Jullie zijn weer terug op het Franse nest. Wat zal dat goed voelen! Dat worden dagen als bezige bijen met tussendoor tijd om te genieten. Foto vier is mijn favoriet.
Lieve groet ♥
Wat heerlijk dat jullie weer in je tweede thuis zijn. Veel plezier en tuinier ze!!
Ohh , jullie zijn er weer. Werkze en ook een beetje genieten hè ;-)
Fijn dat jullie deze stap hebben gezet. Dat mag toch ook, omkijken naar eigendom en klaarmaken voor een nieuw seizoen? Onze jongste is het terug uit Oostenrijk. Aan de grens behoorlijke controles, zonder testbewijs kom je land niet in/uit
KnutzEls zei…
Werken en tegelijkertijd genieten, dat lukt jullie wel. Veel succes en plezier.
anja zei…
Ik hoorde dat Frankrijk vanaf vandaag 4 weken in lockdown is, en niemand verder dan 10km vanaf de eigen woonplaats mag reizen. Nu ga ik er even vanuit dat dit geen 1 april grap was, maar dat betekent dat jullie niet 2 maar minimaal 4 weken daar zullen (moeten) blijven. Elk nadeel heeft z'n voordeel, de tuin zal na 4 weken vast weer helemaal op orde zijn, en het weer is daar vast ook al beter dan het bij ons wordt. Geniet ervan!
Vera zei…
Zalig om weer mee te genieten van weer een stukje Frankrijk
Wat een geweldig plekkie hebben jullie daar! Fijn dat je altijd uitwijkmogelijkheden hebt en toch veilig op vakantie kunt.
Margriet zei…
Veel plezier in Frankrijk met het opknappen van jullie plek!
dufraing marc zei…
Chansards... - Jullie zijn nog net op tijd vertrokken denk ik. Met huidige lock down in FR durf ik het niet aan. Jullie zijn er nu en terugkeren kan en mag altijd. Wij wachten dus nog enkele weken en ook tot onze eerste vaccinatie. Veel plezier ginder!
Elizabeth zei…
Nou, ik vind het heel dapper van jullie! De regels zijn er niet om de regels, maar voor de veiligheid. En jullie hebben het toch hartstikke veilig gedaan en je komt nu veel minder mensen tegen dan in Stolwijk, denk ik...
Maar wat een werk ligt er nog te wachten!
In de weer zei…
Dit wordt echt heenenterugnaardeardeche Marthy.
Fijn dat je er nu even kunt zijn.
Onliemie zei…
Zalig dat jullie weer in Frankrijk zijn. Ik hoop dat de winkels niet meer dan 10 km van jullie deur zijn anders wordt het misschien krap met eten. ;-) En dat jullie daar nu 4 weken in lockdown moeten, lijkt me niet zo'n erge straf. Stikjaloers ben ik op jullie.
Nana zei…
Oh leuk dat jullie ginder zijn. Wij Belgen mogen nog steeds niet reizen. Trouwens zolang we niet gevaccineerd zijn blijven we liever hier. Gelukkig wordt er ondertussen goed voor ons zomerhuis gezorgd. :-)