Doorgaan naar hoofdcontent

Binnendoor naar Privas

Toen we vrijdag naar Privas gingen om boodschappen te doen reden we binnendoor en dat betekent hier smalle weggetjes waar je elkaar amper kan passeren en vaak rakelings langs boerderijen waar ik in dit geval scherp in de gaten werd gehouden toen ik uit de auto stapte om een foto te nemen. Men is hier geen 'vreemd' volk gewend. 

Kleine gehuchten tegen de hellingen geplakt, voorzieningen zijn er niet, deze mensen doen hun boodschappen waarschijnlijk net als wij in Privas.

Mooi vind ik dat, zo'n vierkant torentje op een huis. Het toeval wilde dat ik er die dag drie verschillende op de foto zette. Op de boerderij op de bovenste foto staat er een en dan eentje in dit dorpje.

Maar dit lieve kerkje midden in de natuur heeft ook een toren met zo'n vierkant dakje. Best bijzonder, die torentjes zie ik niet in de dorpen vlak om ons heen. Ik ga er eens beter op letten.

En hier moest Mart ook voor stoppen, dat hek met die mooie zuilen er naast moest echt even op de foto. Ik had al gezien dat er geen huis achter de muur stond en wat ik vermoedde klopte.

Het was een kleine begraafplaats, hoogst waarschijnlijk van één familie. Ieder jaar komen er weer nieuwe herinneringsplaatjes met mooi spreuken bij. De hoeveelheid plastic bloemen viel mee bij deze graven , bij ons zijn het er meer, er zijn weer een aantal bij gekomen op het kerkhof en dan in de meest felle kleuren.

Reacties

Emie zei…
Wel ontroerend zo'n kleine begraafplaats met al die bordjes erbij.
Margriet zei…
Het ziet er allemaal heerlijk uit, verhuur je je huis niet?[ ☺]
Marthy zei…
Wij hebben in feite twee huizen Margriet, het achterste deel van het pand was een schuur en is nu een vakantiehuis. Linksboven op deze pagina onder mijn foto kan je het vakantiehuis aanklikken en een kijkje nemen.
Bertiebo zei…
Ik snap dat helemaal van die torentjes
Elizabeth zei…
Die sfeer... ik vind het zò mooi! Prachtig al die daken dicht bij elkaar en dan zo'n slingerend wegje daarboven...
miekequilt zei…
Wat is het daar toch mooi. Ik denk dat je nooit uitgekeken raakt.
Sjoerd zei…
Eigenlijk zou ieder huis een torentje moeten hebben...
Ik ben gek op oude rode daken, zowel Franse als Italiaanse!
Binnendoor zijn de mooiste routes. Ik ben verliefd op die rode daken en dat torentje is helemaal een voltreffer. Laat ze maar vreemd naar je kijken (-:
natuurfreak3 zei…
Mooi die torentjes op de huizen
Prachtig om iedere keer weer iets nieuws te ontdekken.
Margriet zei…
Het ziet er fantastisch uit, ik heb gisteren een reserveringsaanvraag naar je verstuurd.
Judy zei…
Wat leuk, al die daken!