Doorgaan naar hoofdcontent

Een mooie dag

Het valt verdraaid niet mee om een wandeling te vinden die niet al te lang duurt en ook niet al te veel stijgt. Maar ik vond er toch eentje waarvan ik de eerste twee foto's die ik nam hier laat zien, de rest volgt later wel. We begonnen in een dorpje waar we langs deze poort liepen. Mooie ijzeren poort, mooie stoere pilaren maar dat zie je hier zoveel dat het al niet meer bijzonder is en ik liep door. Toch stopte ik een paar stappen verder en liep terug om er een foto van te nemen want zeg nou zelf, die kleur is te gek. Ik mag dat wel, zo'n uitschieter in kleurgebruik. 

Ik liep deze week nog te denken dat hier in onze omgeving geen muurschildering te zien is, zelfs in Privas of Aubenas ben ik er nog geen eentje tegengekomen. Maar zie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, in deze vlek op de kaart, op een muur van het huis waar ook die vrolijke poort bij hoorde deze schildering. Mooie gedaan, op een betonnen muur en knap om de schildering op de dakgoot door te laten lopen.

Verder kan ik nog vertellen dat het een heerlijk dag was wat het weer betreft, zo'n 25 graden met een windje. Na de lunch heb ik in een ligstoel lekker liggen lezen en af en toe vielen de oogjes even toe. 's Avonds wat worstjes op de barbecue met een paar salades. Niets bijzonders en daarom zo lekker. Glaasje wijn erbij en genieten van het uitzicht.


De laatste zon lichtte het blad van de vlinderstruiken aan een kant op. Daarna verdween hij achter het huis van de buren. 

Reacties

Anoniem zei…
Nu snap ik de uitdrukking Leven als God in Frankrijk . Heerlijk plekje
hebben julli daar.
miekequilt zei…
Wat een zaligheid. K genoot even mee.
In de weer zei…
Lijkt me een mooie tuin daar achter de poort.
Creatieve mensen, die van de mooi gestileerde boom.
En na zo’n wandelingetje is het geoorloofd om te genieten, met een hapje en een drankje, van jullie eigen mooie plekje met dito uitzicht.
Heerlijk Marthy !
Wat leuk gedaan, die schildering en het kleurgebruik van de hekken. Ik word er wel blij van, ondanks dat paars niet mijn kleur is (zachtjes uitgedrukt).
Emie zei…
Geweldig dat hek en ook die muurschildering mag er zijn. En dan heerlijk buiten eten als toegift na een wandeling maakt dat ik je tevredenheid helemaal begrijp.
Sjoerd zei…
Ik denk dan een beetje aan een Zwitserleven gevoel....
Marthy zei…
Dat mag je best denken, Sjoerd.
Marthy zei…
Paars is beslist niet mijn kleur, Jeanette maar hier werd ook ik blij van.
Lida zei…
Oh je moet steeds de uitgebloeide bloemen van de vlinderstruik knippen. Dan komen er nog veel meer bloemen.
Elizabeth zei…
Ik vind het gaaf zo'n paars hek! Het zou in Nederland niet echt staan denk ik, maar in Frankrijk des te beter!