Had ik over de opbrengst van de moestuin al niets te klagen, over het klein fruit kan ik alleen maar roemen, wat een opbrengst dit jaar. Vooral de kruisbessen, twee struiken waar we ieder jaar kilo's van plukken. Om de lol er in te houden verzin ik telkens weer nieuwe smaken, zo heb ik dit jaar kruisbessen-bananen jam gemaakt. Ook hadden we veel rode-en zwarte bes, van een deel daarvan maak ik altijd bessensaus voor over de yoghurt. En de rest combineerde ik met frambozen, dat wordt dan rood-fruit jam. In die jam gaat een flinke schuit crème de cassis. Bramen, ik geloof dat we nog nooit zo'n grote oogst hadden, ik maakte er sap van en een jam met aardbeien.
Op de onderste rij staat tomatensaus en passata. Er worden nog steeds tomaten rijp dus zeker de passata wordt nog aangevuld.
Een groot deel van deze potten gaat straks mee naar Nederland. Wij eten op onze volkoren botehammen alleen maar Stolwijkse boerenkaas aangevuld met een boterham met jam, twee potten jam per week gaan er bij ons zo maar door heen. Haha, wij smeren niet zuinig, hebben toch genoeg.
Reacties
Lie(f)s.
Twee potten jam per week.
geweldig! Blijven doen... het lekkerste wat er is...
Dagdag! Groetjes van Marlou
Het water loopt in mijn mond hoor.