Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn winkeltje

Had ik over de opbrengst van de moestuin al niets te klagen, over het klein fruit kan ik alleen maar roemen, wat een opbrengst dit jaar. Vooral de kruisbessen, twee struiken waar we ieder jaar kilo's van plukken. Om de lol er in te houden verzin ik telkens weer nieuwe smaken, zo heb ik dit jaar kruisbessen-bananen jam gemaakt. Ook hadden we veel rode-en zwarte bes, van een deel daarvan maak ik altijd bessensaus voor over de yoghurt. En de rest combineerde ik met frambozen, dat wordt dan rood-fruit jam. In die jam gaat een flinke schuit crème de cassis. Bramen, ik geloof dat we nog nooit zo'n grote oogst hadden, ik maakte er sap van en een jam met aardbeien. 

Op de onderste rij staat tomatensaus en passata. Er worden nog steeds tomaten rijp dus zeker de passata wordt nog aangevuld.

Een groot deel van deze potten gaat straks mee naar Nederland. Wij eten op onze volkoren botehammen alleen maar Stolwijkse boerenkaas aangevuld met een boterham met jam, twee potten jam per week gaan er bij ons zo maar door heen. Haha, wij smeren niet zuinig, hebben toch genoeg.

Reacties

Bertiebo zei…
Geweldig, om trots op te zijn. En net als je moestuin: zoooo netjes!
miekequilt zei…
Wat een heerlijke hoeveelheid lekkers. Wij hebben geen moestuin en kopen altijd op vakantie ( in Frankrijk ) jam. Dat zijn wel zo'n veertig potten en die gaan ook op. Jam vinden we nl heerlijk.
Marthy zei…
Haha, nog een jam liefhebber.
Ton zei…
Hoi Marthy, Niet alleen je voorraad is winkelwaardig maar ook je kast en hoe keurig die is ingeruimd. Smullen voor de zintuigen. Met groetenTon
De aanblik alleen al moet voldoening geven!
Marthy zei…
Dat kastje kocht ik ooit via Marktplaats Ton en daar ben ik na jaren nog steeds zo blij mee.
Sjoerd zei…
Ik neem ook iedere ochtend een boterham met Jam, maar een pot in de week haal ik toch niet.
KnutzEls zei…
Wat een lekker winkeltje.
In de weer zei…
En wederom met de mooie zelf geprinte etiketten, super Marthy !
Wat een heerlijke kast, letterlijk en figuurlijk.
Elizabeth zei…
Dat ziet er gaaf uit! Alles keurig op een rij, mooie etiketten...
Lies zei…
Wat een luxueuze weelde!
Lie(f)s.
Janny zei…
Wat een mooi gezicht, zo'n kast vol! Wij eten niet zoveel jam, als ik jam eet is het meestal sinaasappelmarmelade, maar op Stolwijkse boerenkaas ben ik gek, gelukkig verkopen ze die in Doesburg.
Marthy zei…
Lekker hè, die Stolwijkse boeren😉
Marlou zei…
Haaaa Marthy!
Twee potten jam per week.
geweldig! Blijven doen... het lekkerste wat er is...

Dagdag! Groetjes van Marlou
Edward McDunn zei…
Wat een prachtig gezicht al dat lekkers!!
Het water loopt in mijn mond hoor.
Annelies zei…
Je hebt me aangestoken! Ben vandaag bezig om van al het fruit uit de diepvries jam te maken (o.a. de mooi door Mart schoongemaakte mirabellen! ) Zal best wel lekker worden!
Marthy zei…
Jouw kookkunst kennende komt dat prima voor elkaar.
Emie zei…
Er is iets mis gegaan met mijn reactie gisteren. Jaloersmakend winkeltje heb je en gaan alle jampotten weer in hergebruik?
Marthy zei…
Totdat er aan de deksel wat gaat mankeren gebruik ik ze ieder jaar weer.
Heerlijk, eigengemaakte jam!!!!