Doorgaan naar hoofdcontent

Van hippie naar neo-boer

De drukte is voorbij in onze streek, als je tenminste van drukte kan spreken want gelukkig leven we hier in een omgeving die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Men beseft niet hoe mooi het hier is, gelukkig maar en ik heb vaak de indruk dat de bewoners hier in de noordelijke Ardèche dat ook grraag zo houden.

Dus was het vanmorgen weer rustig op de markt in St. Pierreville, een paar kraampjes maar en alleen de plaatselijke bevolking.

Een jonge vrouw verkocht uit dit leuke busje haar handeltje, keukenspulltjes en allerlei zelfgemaakte etenswaren. Een rondreizende kok en kruidenier dus. 

Ze had lekkere koeken, ik kocht er een paar en mocht een foto maken van het interieur. 

Toen ik vroeg hoe het ging met haar handeltje vertelde ze me dat ze pas in mei was begonnen, het liep wel aardig. Ik heb bewondering voor deze jonge mensen die zoiets op durven te starten.

Sinds 1968 (de grote studentenopstand in Parijs) is de Ardèche hèt departement voor kandidaten voor een terugkeer naar het land. Van hippies naar neo-boeren. Het gebied hier is geïsoleerd en ontvolkt door de leegloop van het platteland, ideaal voor stedelingen op zoek naar de natuur. Op de markt in St. Pierreville tref je ze aan, mannen met rasta haar, vrouwen met wijde broeken, alternatievelingen zeggen wij. Vanuit de bergen komen ze naar de markten waar ze hun groenten, geitenkaasjes en andere produkten aan de man brengen.


Op een bankje in de zon hebben wij hier een uurtje zitten te genieten van alles wat er gebeurde op de markt. Natuurlijk voorzagen we alles van commentaar en daarna zijn we nog een kopje koffie gaan drinken op een terrasje.
Een leuke zondagochtenbesteding.

Reacties

Dat ziet er allemaal gezellig uit, vooral dat drietal op dat bankje!
Oooh zo gezellig. Geniet ervan van de rust, de natuur en al het bekijks.
Bertiebo zei…
Superleuk, zitten op een bankje in de zon en kijken wat er langs komt! ik deed dat ook vanmiddag, maar dan in... Haarlem!
willy zei…
alternatievelingen...zo kan je het ook bekijken

prettige zondagavond Marthy
Wat een leuke markt. Ik hou ook van deze mensen die iets nieuws durven te gaan proberen. En goed voor het platteland, zo blijft het toch leefbaar.
Sjoerd zei…
Haha, aapjes kijken, een heerlijke bezigheid. Met het thuiswerken behoort een terugkeer naar hat platteland ook tot de mogelijkheden.
Emie zei…
Wat een heerlijke markt, kan me goed voorstellen dat het daar, zeker in het zonnetje, goed toeven is. Smakelijke kopfoto ook!
Elizabeth zei…
Ah, heerlijk zo'n Frans marktsfeertje...
Edward McDunn zei…
Wat ontzettend leuk, vooral het busje van de jonge vrouw, met al die lekkere en leuke dingen.
Janny zei…
Lekker genieten in het zonnetje en mensen kijken, dat blijft leuk.
Margriet zei…
Zittend mensen kijken is altijd leuk, zeker als het dan van die leuke en bijzondere types zijn!
Heerlijk genieten op een zonnige zondagmorgen!