Doorgaan naar hoofdcontent

Wandeling vanuit Saint-Julien-en-Saint-Alban


De wandeling die we afgelopen week maakte begon in het dorpje Saint-Julien-en-Saint-Alban, ja, een mondvol. Dit dorp lig aan het riviertje de Ouvèze net na Privas. Een wandeling van twee uur met een stijging van tweehonderd meter, dat moest te doen zijn voor mij. 

Maar voor dit prachtige Romaanse kerkje, Chapelle des Roberts, moesten we een stuk van de route afwijken om het te kunnen bekijken. Het was een flinke afdaling en dat deed ik niet want je moet ook weer omhoog om op de eigenlijke route te komen en dat vond ik nou net even teveel. Jammer dan. We vervolgden onze weg, ondertussen afdalend tussen de wijnvelden en na een scherpe bocht kregen we opeens zicht op het kerkje, hoog boven ons.  Er zit een flinke lens op mijn fototoestel dus ik kon het met gemak bewonderen en er een goede foto van  maken, was dat even een meevaller.

Van de druiven die op wijnvelden groeien blijven we af maar deze druiven groeiden in het wild tussen de struiken en dan nemen we vaak een paar trosje mee in de hand en snoepen er lopend van. Lekker hoor.

Dit was, in onze ogen, een wat verwaarloosd perceel met druivenstokken, er stond veel hoog onkruid tussen. Toch hingen er mooie grote trossen witte druiven aan de stokken.

Terug in het dorp nam ik nog wat 'Franse' fotootjes, daarvan is hier in deze streek genoeg voorhanden.


Eigenlijk wil ik het woord 'herfst' nog helemaal niet in de mond nemen maar aan de kleuren van de natuur is onmiskenbaar te zien dat het najaar er toch aan zit te komen. Fijn dat het weerbericht voor de komende week nog een gemiddelde temperatuur van 26 graden op geeft dus wij genieten nog maar even van die zomerse dagen.

Reacties

In de weer zei…
Dat heb ik nou ook Marthy, hier liggen overal pompoenen in tentjes langs de weg, ook al zo’n herfst aankondiging. Gelukkig zitten wij hier nu ook in mooi weer en dat houdt gelukkig nog even aan. Nog volop ervan profiteren, doen wij ook.
Wat leuk dat je ook druiven in het wild aantreft, dat hebben wij dan weer niet.
Fijn weekend Marthy.
Herfst, ik wil er nog helemaal niet aan denken.
Gelukkig is de temperatuur heerlijk in NL, dus we zijn heel veel buiten.
Mooie wandeling met echt Franse tafereeltjes.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke wandeling. En gelukkig weer veel moois te zien.
Marthy zei…
Ook hier rond ons dorp veel wilde druiven die over de muren hangen. Als ik er langs loop in deze periode snoep ik er van.
Sjoerd zei…
Dat kerkje springt er inderdaad uit. Lekker met het mooie weer.
Margriet zei…
Wij zagen ook van zo'n verwaarloosd perceel in de buurt van Balazuc, maar ik heb er niet van durven plukken........
Marthy zei…
Op zulke momenten ben ik er superblij mee, Jeanne maar er zijn ook andere momenten....