Doorgaan naar hoofdcontent

Proefrit

Vrienden van ons lopen met de gedachte om ook e-bikes aan te schaffen en wilden die van ons weleens proberen, hier staan ze er klaar voor. Mart op zijn racefiets zonder aandrijving moet ze proberen bij te houden als ze gaan klimmen en alhoewel hij gisteren nog ruim 50 km heeft gefietst op deze fiets zal hij het toch afleggen tegen een e-bike. Maar met afdalen zal hij sneller zijn, hij kent geen angst wat dat betreft, laat zich zo vallen en komt rustig met 50km per uur naar beneden. Ik begin al te remmen bij 30, ben daarin niet zo'n held. Terwijl ze nu weg zijn ga een lekkere lunch klaarmaken, ze zullen straks wel trek hebben.
 

Reacties

Echt een goed idee, om ze eens te kunnen proberen. En helemaal in de omgeving waar je ze ook gaat gebruiken. Ik hoop dat jullie een gezellige lunch hebben gehad.
Edward McDunn zei…
Ik heb ook een e-bike gehad, maar na 4 x plat te zijn gegaan, vond ik het tijd worden om hem weg te doen.
MarijkeO zei…
een helm op een e-bike is overigens ook geen overbodige luxe meer. De fiets is zwaarder en daardoor minder wendbaar. Toen een vriendin een gemene val maakte heb ik mijn knop omgedraaid en besloten voortaan met helm te fietsen. Ik geef toe dat ik dat tot een jaar geleden ook nooit deed. Sinds ik de gevolgen van nabij meemaakte vind ik een helm er gewoon bij horen hahaha
Annelies zei…
Heerlijk gefietst daar. We voelden ons op de stijgende stukken wel een beetje schuldig, als we naar die hardwerkende Mart keken. Petje af voor zijn conditie!
En wat bij smaakt zo’n heerlijk klaargemaakte lunch bij terugkomst dan lekker. Daar zou ik rustig opnieuw een stuk fietsen voor over hebben! (op die E-bike dan, hè) Topdagje!
Ik durf (met helm op) best hard te dalen, tik zelfs de 50 soms aan ….
Marthy zei…
Echt, ik vind je een held!
Marthy zei…
Ik heb inmiddels ook een helm gekocht.
Bertiebo zei…
Je kunt ook gewoon rustig rijden op een elektrische. Maar ik overweeg ook een helm
Marthy zei…
Onze vrienden waren super enthousiast. Ze vonden dit veel meer ontspannen rijden, konden meer aandacht hebben voor de omgeving.
Sjoerd zei…
Ik kan me voorstellen dat daar een e-bike wel handig is in de bergen. En waar kan je dan beter oefenen...
Emie zei…
Slim om het uit te proberen. Stoere man heb je toch!
Jan uit Perth zei…
Hier Downunder in Perth is het verplicht een helm te dragen, op alle fietsen. Ik vind het wel zo veilig en trap er op mijn E-bike zowat elke dag met veel plezier een uurtje op los ;-)!
Onliemie zei…
Ik heb de indruk dat de Belgen sowieso vaker een helm dragen. Ik denk dat ik al 20 jaar met een helm fiets. Ook aan een heel rustig tempo kan je heel hard met je hoofd op de grond smakken. Het zou gewoon verplicht moeten worden op elke fiets en step. Check maar even bij de dokters op spoed. Die ijveren er al zo lang voor hier. En duim omhoog voor Mart hoor. Een "echte" is toch nog het leukst. :-)
In de weer zei…
Respect en bewondering voor Mart, hij zal wel in conditie blijven, top !
Margriet zei…
Ik heb diep respect voor iedereen die daar bij jullie fietst, ebike of niet! Al die diepe dalen zouden mij weerhouden, bangerik die ik ben!