Doorgaan naar hoofdcontent

Pointe du Raz

De GR34 is een langeafstandswandelpad dat begint bij Mont-Saint-Michel en eindigt in Saint-Nazaire. Het loopt langs bijna de hele kust van Bretagne en wij liepen er vandaag een deel van. Een heel klein deel, het is totaal 1700 km lang en wij liepen er maar 6 km van, en dan nog heen en terug. Op de paal zie je het rood-witte teken wat een langeafstandspad aanduidt.

Wij liepen die 3 km naar een bepaald doel, het Point du Raz, helemaal in de verte zie je het oude vuurtorentje wat er vlak voor in zee ligt.

Achter ons ligt de Baai van Trepasse waar we onze wandeling begonnen. Aan de foto kan je zien dat we al aardig geklommen hebben.

Zowel de kust als het pad slingert voortdurend.

Zo loop je vlak boven zee die voortdurend op de rotsen beukt en even verder ga je weer een stuk landinwaarts.

Boven op de kaap nam ik deze foto van een afstand en toen ik voor het gebouw stond las ik dat het militair terrein was en het verboden was er te fotograferen. Maar dat zal wel gelden voor foto's van dichtbij want foto's van deze afstand ben ik genoeg op internet tegengekomen.

Over dit pad kom je bij het Punt van de Razernij, dat is de vertaling van het Point du Raz .

Het Point du Raz is de verst uitstekende westelijke kaap van Bretagne en Frankrijk, hier ontmoet de Atlantische Oceaan het Kanaal.

Hier moet je even gaan zitten en de omgeving op je in laten werken.

Op de terugweg keken we nog een paar keer om, wat is dit een prachtige plek.

In de verte de baai van Trepasse waar onze auto staat. Ik heb volop genoten van deze wandeling alhoewel mijn knieën nu protesteren maar soms moet je dat er maar gewoon voor over hebben.

Reacties

Sjoerd zei…
Het lijkt een heel stuk wat je moet lopen om er te komen. Maar dan zie je ook wat. Ik vind het heerlijk om langs de kust te lopen.
Marlou zei…
ha Marthy,

prachtig!
Het was de pijnlijke knieën wel waard!

Groetjes, Marlou
Janny zei…
Prachtig hè die kust, wij hebben ook een paar keer een stukje van de GR34 gelopen, o.a. bij La Pointe du Grouin.
Edward McDunn zei…
Dat is nogal wat 1700 km!
Je foto's zijn prachtig, ik kan mij goed voorstellen, dat je er even bij gaat zitten, om de schoonheid op je laten inwerken.
Elizabeth zei…
Mooi! Ook dit is Frankrijk... Zo'n heerlijk veelzijdig land!
Wat een prachtige ruige kust daar!
Anoniem zei…
Je foto's van Frankrijk vind ik altijd heel mooi, ik zie dat ik meer van de zee/kust ben, want deze foto's vind ik nog veel mooier. Het komt meer door de kleur denk, meer blauw ipv groen.
Lies
KnutzEls zei…
Wat is het er toch mooi. Maar het kan er ook heel erg spoken!
Bertiebo zei…
Zo leuk om te zien... want dit herinner ik me wel!
miekequilt zei…
Wat mooi daar. Fijn dat je ons altijd laat meegenieten van het mooie Frankrijk. Nu maar even de knietjes laten bijkomen.
Emie zei…
Wat een schitterende foto's en zes kilometer is met al dat klimmen en dalen toch best goed hoor. Ik haal de helft maar, helaas.
Annelies zei…
Wat heerlijk om die mooie plekken weer terug te zien en te merken dat jullie er ook zo van genieten! Vanavond lekker uitblazen op de bank met de benen omhoog, Marthy!
Lies zei…
't Lijkt daar elke dag vakantie...!
Lie(f)s.
Marthy zei…
Haha, dat is het ook Lies.
Anoniem zei…
Ah wat mooi! Vorig jaar zouden wij naar Normandië/Bretagne gaan met ons gezin ivm ons 25 jarig huwelijk. Wij zelf en onze kinderen 14 dagen vakantie in mei... helaas kon het niet door gaan, je raadt het vast al... corona was de dwarsligger.
Alie
Marthy zei…
Wat jammer Alie. Ik zou beslist die vakantie nog eens in gaan halen, het is hier zo mooi.
Bretagne is echt prachtig!!!
Judy zei…
Schitterende plek!
Margriet zei…
Prachtige foto's Marthy. Die 6 kilometer deed je toch maar! Hopelijk houd je niet te lang last van je knieën.
Vera zei…
Prachtig Marthy
Anoniem zei…
... en op 2 km van de kaap duidelijk zichtbaar het île de Sein, paar honderd inwoners, kroeg, winkel, kerk, restaurants, verkeersvrij, veerboot. herinneringen aan een verblijf lang geleden borrelen op.
Marthy zei…
We wilden er nog heen gaan met de boot maar we kwamen tijd te kort. Er is zoveel te zien daar.