Doorgaan naar hoofdcontent

Onze vallei I

Voor een bezoek aan de tandarts moeten wij de vallei helemaal uit rijden wat een half uurtje duurt, normaal rijdend dan want ik liet Mart nu om de klip klap stoppen om jullie te laten zien hoe mooi onze vallei wel is. Het zal een kilometer of twintig zijn maar hard rijden is niet mogelijk want de weg is smal en volgt de rivier dus vol met bochten. Ik laat jullie het allermooiste huis als eerste zien. 

Het ligt prachtig, hoog boven de weg tegen de helling met mooie terrassen. Hier breng je toch met plezier de zomer door met je hele familie. Maar niets van dit alles, we zien er nooit iemand. In de beginjaren dat we hier waren was er nog wel eens wat leven maar nooit lang en nu is het stil en zitten de luiken altijd dicht.

Dit huisje is van een heel andere orde maar toch ben ik er gek op. Het werd eerst door een oudere man bewoond en nu woont zijn zoon er. Het ligt zo leuk in de bocht van de weg, je rijdt er als het ware tegenaan.

Rechts van het huisje ligt deze mooie oude boogbrug, zo zijn er verschillende in de vallei. We beginnen hier weleens met een wandeling.

In de bocht tegenover het huis een schuurtje, oud allemaal maar wel fotogeniek.

We zien het overal in de vallei, de vijgen blijven klein en hard dit jaar, er vallen er ook veel af. De late felle vorst in april is er schuldig aan. Jammer, volgend jaar beter.

Morgen laat ik nog wat foto's zien, er is zoveel te zien in die kleine vallei.

Reacties

Emie zei…
Prachtig en dit zou ook zo maar Italië kunnen zijn. En oh...dat eerste huis. Eeuwig zonde dat het niet of nauwelijks bewoond wordt.
Janny zei…
Wat jammer van dat mooie huis, het ligt er prachtig.
Drenthegirl zei…
lovely, lovely, lovely
Anoniem zei…
Wat een snoepie is huisje 2 in de bocht... heeft meer mn voorkeur dan het grote huis, blijkbaar denkt die familie daar ook zo over ;-)
Lies
Annelies zei…
Oh wat leuk, Marthy! Dat is de route die wij ook altijd rijden naar jullie toe, hè. Ik herken de huizen. En zeker dat huis met dat vierkante torentje. Dat vinden wij ook altijd zo’n mooi pand!
miekequilt zei…
Prachtig. Ik geniet van je foto's. Zo mooi daar.
Echte Franse sfeer, mooi liggen de huizen daar in de vallei. Zal wel veel onderhoud vergen....
Prachtig mooi! Ook hier veel vijgen maar allemaal nog klein en hard.......
Sjoerd zei…
Mooie huizen heb je daar, je krijgt er echt een vakantiegevoel van.
Edward McDunn zei…
Oh, wat mooi daar!
Ik zou mij daar wel vermaken met de camera hoor.
Marthy zei…
Ja Edward, kan ik me voorstellen, je kan hier blijven knippen.
Vera zei…
Leuk om het weer te zie en te herkennen. Misschien, dat wij volgend jaar, met de camper, maar eens omrijden. Wel lastig de smalle weg en zoveel bochtjes met zo'n grote camper
Elizabeth zei…
Prachtig, een plek om je thuis te voelen! De volgende Frankrijk vakantie moeten we maar naar de Ardêche gaan...