Doorgaan naar hoofdcontent

Kunst in het veld III

Dit was het laatste kunstwerk en voor mij was dit het het mooiste van de werken die we zagen. Het heeft de naam Golf gekregen. De kunstenaar omschrijft het als volgt: Een aantal van in de grond geplante palen ondersteunt een grote boog. Het vormt een balk die de grond met de hemel verbindt en een soort golf wordt die aan het eind van de structuur breekt.

Het kunstwerk stond naast het Romaanse kerkje wat ik de week ervoor vanaf een lager gelegen pad fotografeerde, nu lag het op onze route. In 2014 is het volledig gerenoveerd. 

Ooit behoorde het kerkje tot de Orde van Cluny, een Benedictijnse kloosterorde die tussen 900 en 1200 grote invloed had op de politieke situatie en het religieuze leven in West-Europa.

Het kerkje heeft de naam Chapelle des Roberts gekregen, de wijk daar had dezelfde naam. Onder een boom bij het kerkje lag deze steen, waarschijnlijk een restant van een grafsteen met de naam Paul Robert erin gebeiteld. Wie de goede man was heb ik niet kunnen achterhalen.

Reacties

Deze vind ik ook het mooiste. Het kunstwerk volgt of ondersteunt, het is maar hoe je het bekijkt, de lijnen van het landschap.
Bertiebo zei…
Zo'n kerkje... prachtig!
miekequilt zei…
Wat een mooi werk, ik zie er lijnen in een quilt in. Inspirerend dus voor mij.
Sjoerd zei…
Ik blijf het een schitterend kerkje vinden...
In de weer zei…
Dat was een mooie kunstroute wandeling waarvan de kunst, voor het merendeel, ook gemaakt was van materiaal uit de natuur.
Voor mij was de geest van de wijn het mooist
Elizabeth zei…
Wat leuk... een kunstroute... En wat is er veel moois te zien!
Margriet zei…
Prachtige kunst! Mooi kapelletje ook!
Edward McDunn zei…
Dat Romaanse kerkje, vind ik echt prachtig!
Annelies zei…
Voor mij ook dit mooie golvende kunstwerk, Marthy! Bijzonder hoe je van natuurlijk materiaal een zo vloeiend en transparant iets kunt maken. Maar….dat kerkje vind ik ook een kunstwerk!
Annelies zei…
Mooi trouwens dat je die twee kunstwerken zo in je kopfoto hebt gekregen!
willy zei…
niets mis met dat kunstwerk Marthy

maar dat romaanse kerkje valt me toch meer op

veel zijn er niet meer van

prettige dag