Doorgaan naar hoofdcontent

Baarnse Bos

Met onze vriendin Maria die ondanks haar hoge leeftijd nog loopt als een kievit maakten we gisteren een wandeling door het Baarnse Bos wat ligt tegenover Paleis Soestdijk aan de Amsterdamse Straatweg in Baarn. Hier lopen we op de Koningslaan die als zichtlaan vanaf Paleis Soestdijk naar de Naald van Waterloo loopt.

Heerlijk weer om te wandelen en te genieten van het bos met zijn grote beuken en eiken. Oorspronkelijk behoorde het bos bij Paleis Soestdijk maar vanaf 1981 werd Staatsbosbeheer eigenaar.

Op deze vijver, de Grote Kom, komen alle acht lange zichtlanen van het Sterrenbos uit.

Uit een boomstam werd een mooi beeld gekapt wat uitkijkt op de vijver.

Een koninklijke bank maar echt mooi vonden wij hem niet. Ik denk wel dat de koninklijke famile met een beetje inschuiven er op past.


Deze berceau is een loofgang van beuken en eiken die zo zijn gesnoeid dat ze een bladerdak boven het wandelpad vormen. De loofgang was bedoeld om wandelaars tijdens het wandelen schaduw te geven. Een zonverbrande huid paste volgens de toenmalige mode bij landarbeiders en niet bij de elite.

Aan het eind van onze wandeling kwamen we weer uit tegenover Paleis Soestdijk. Het paleis is in 2017 verkocht en er zijn allerlei plannen voor waaronder horeca. Een aubade gaan we hier nooit meer meemaken.

Reacties

Bertiebo zei…
Wow dat beeld... echt geweldig. Beetje Eline Vere, erg knap gemaakt
KnutzEls zei…
Wij wandelden daar in de buurt al een paar keer. Prachtig gebied.
Sjoerd zei…
Jammer dat niemand van de familie daarin wilde wonen, ik vind het wel wat hebben.
Ook weer zo'n plek waarvan je wel weet dat je er eens heen wilt. Mooie foto's Marthy, dank je wel. Nu weet ik zeker dat ik erheen wil. Die vijver, dat beeld van hout, die grote bank, erg leuk.
Emie zei…
Dat paleis verdient een mooie nieuwe bestemming.
Ik ben er wel eens in geweest en was niet erg onder de indruk maar de omgeving is schitterend.
Annelies zei…
Wat leuk! Ik ben daar ook nog aan de wandel geweest, half november. Heb ook een foto gemaakt van dat houten beeld. Vond het destijds wel wat weg hebben van Kon.Wilhelmina. Er moeten er her en der verspreid nog een paar staan trouwens. Wij konden na afloop toen nog heerlijk lunchen in ‘de Generaal’, bij het station van Baarn.
miekequilt zei…
Wat een leuke wandeling. Tegenwoordig zou een berceau ook geplant kunnen worden, want teveel in de zon is echt niet goed.
Lies zei…
Schone houten madam!
Een flink 'schrobbetje' maakt die zetel weer koninklijk!
Lie(f)s.
Liesbethblogt zei…
Mooi park om rond te lopen, de bank nee maar dat uit de boom gemaakt beeld vind ik erg mooi. De Loofgang wil ik nog wel met blad zien.
Elizabeth zei…
Prachtig... En wat een beetje zon niet kan doen!
Margriet zei…
Mooie omgeving rond het paleis. De bak is een beetje vies, zal eerst koninklijk gepoetst moeten worden voordat ze erop zullen gaan zitten. Wij gepeupel zouden het wel doen als hij droog is... Mooi beeld!