Doorgaan naar hoofdcontent

Mis(t) gelopen

In het begin van de week voorspelde men voor afgelopen woensdag stralende zon maar het werd dit, dikke mist. Maar daar blijven Jeanne en ik niet voor thuis en nadat ik haar opgepikt had op station Woerden begonnen we onze route in Linschoten. We liepen een knooppuntenroute maar vanaf de parkeerplaats aan de andere kant van de provinciale weg ging het eigenlijk al mis. We waren niet zeker van onze route.

Linschoten is een dorpje met nog veel mooie oude huizen dus er viel genoeg te zien. In dit grote pand heb ik al vaak koffie gedronken maar dat zat nu potdicht. 

In het dorp gaat het riviertje de Lange Linschoten over in de Korte Linschoten.

Dit bloeiende boompje, ik denk een prunus, kleurde mooi bij de steen waar de twee huizen mee gebouwd waren.

We zagen daar in Linschoten verschillende boerderijen met engelenramen en deze mocht op de foto omdat ik die gevelsteen eronder zo mooi vond.

En dit was helemaal een schoonheid. Dat ronde metselwerk, de gevelsteen met het bouwjaar en de opvallende kleur van het houtwerk maakte het tot een plaatje.

Na Linschoten was het volgende doel het stadje Montfoort waar we doordat we weer de weg kwijtraakten via een omweg kwamen. Onderweg er naar toe viel er niets te fotograferen, we zagen alleen water en weilanden in dikke mist, oriënteren was dus heel moeilijk. Op de toegsangsbrug naar het oude centrum staat dit mooie brugwachtershuisje.

Het Oude Stadhuis is het oudste gebouw van Montfoort en een van de oudste stadhuizen van Nederland. Tegenwoordig is er een restaurant in gevestigd.

Het wapen van Montfoort boven de deur van het voormalige stadhuis. Naast dit pand konden we bij een banketbakker een bekertje koffie kopen wat we buiten op een bankje opdronken. We bleven niet lang zitten want we verstijfden van de kou. Na Montfoort ging het weer mis met onze route want we kwamen na een paar kilometer in Oudewater terecht en daar moesten we beslist niet zijn. Een voorbijganger vertelde ons dat we nog zeker anderhalf uur te gaan hadden naar het punt waar de auto stond. Dat werd me te gek en ik belde op goed geluk een vriendin die in Oudewater woont en die lieverd bracht ons met haar auto naar Linschoten. 

De eigenlijke route was dertien kilometer en wij maakten er zeventien van. We konden er om lachen, we hadden lekker gelopen. En ik was trots op mezelf, deze afstand had ik meer dan een jaar niet kunnen lopen.
 

Reacties

Marietje zei…
Wat een prachtige route met pareltjes zeg. En wat goed 17 kilometer gelopen. Volgens mij slaan je nieuwe medicijnen aan.
Top hoor!
Marthy zei…
Ik heb heel voorzichtige hoop...
Petra1945 zei…
Wat een prachtige panden. Zo jammer dat het raadhuis van Montfoort geen raadhuis meer is! En dat brugwachtershuisje kon wel een lik verf gebruiken...
Janny zei…
Wat fijn dat het weer lukte, zo’n lange tocht! En de gevels zijn prachtig, die zijn in de mist gelukkig wel goed te fotograferen
Onliemie zei…
Dat was echt wel een fikse wandeling. Tijdens de kerstvakantie liepen we ook fout op onze wandelroute maar dat werden er maar 12 ipv 8. Geen vrienden in de buurt dus dan maar een taxi waarin alleen de man mee mocht. De honden waren nl. te modderig. :-) Mooie naamgenootgevelsteen kwam je tegen.
Emie zei…
Op de foto van het pand waarin jij ooit koffie heb gedronken, zie ik in ramen en deur een gezichtje! Ik vind trouwens alle huizen die hè laat zien, erg mooi.
Sjoerd zei…
Een gelukje bij een ongeluk. Maar dat maakt het zeker nog de moeite waard.
Bertiebo zei…
Die kleuren... prachtig
In de weer zei…
Lange wandeling en fijn dat dat nu weer gaat en gelukkig heb je nu ook een plastuit in de rugzak.
Fijn dat je weer grotere afstanden kunt lopen (ook al was het dit keer niet echt de bedoeling …)
willy zei…
dat was wel een lange tocht Marthy

mooie panden toon je ons

prettige dag
Thérèse zei…
Beste Marthy
Eerst maar eens zeggen dat je een geweldige fotograaf bent, al je foto's zijn even mooi. Als vrouw van een verwoed fotograaf let ik vanzelf ook op andere aspecten dan het verhaaltje in de foto en ik vind de kwaliteit van je foto's bijzonder goed. Ik vraag me dan ook al de hele tijd af welk type fototoestel ( en lenzen ) jij nu gebruikt.
Fijn WE gewenst! Thérèse
Marthy zei…
Dank je wel voor het compliment, Thérèse. Ik heb sinds een jaar een bridgecamera, oftewel een superzoom zonder verwisselbare lenzen.Het is de Sony RX10 Mark IV . Een moeilijke camera maar ik zou niets anders meer willen.
Thérèse zei…
Dankjewel Marthy, een heel ander soort van camera dan die mijn man gebruikt maar geweldig effect. Gr.
Lies zei…
Fijn dat je weer 'zo ver' kan! Mooi uitje! 'k Hou (ook) van dat kleine huisje...
Lie(f)s.
Edward McDunn zei…
Knap hoor, 17 kilometer lopen, doe ik je niet na.
Je hebt tijdens die wandeling fraaie foto's gemaakt!
Margriet zei…
Flink stuk om te wandelen hoor, gelukkig dat je iemand had die je terug naar de auto wilde brengen. De foto met de gele ramen en steen vindt ik heel mooi!
Het is gelukkig goed uitgepakt, ook voor jou!!