Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg studeerde Nederlands en volgde de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na een lange carrière in de radio- en televisiewereld, verhuisde hij in 2004 naar Frankrijk om zich aan het schrijven te gaan wijden.

Deze thrillerauteur heeft al aardig wat boeken geschreven, met een daarvan won hij de Gouden Strop. Het leuke voor mij, Francofiel is dat zijn boeken zich meestal in Frankrijk afspelen, dat maakt het net even aparter. Hij heeft vijf boeken geschreven die los van elkaar staan en dan heeft hij er ook nog vijf geschreven rondom de journaliste Chantal Zwart.

Sinds een aantal jaren woont de schrijver weer in Nederland, in Zuid-Limburg waar hij werkt aan een drieluik, De Mergellandmoorden.

Ik heb nu een paar boeken van hem gelezen en ze bevallen me wel, vlot geschreven en er zit goede spanning in. Aanrader dus, deze schrijver.

Reacties

miekequilt zei…
O. K. Daar ga ik naar op zoek in de bieb.
Emie zei…
Altijd fijn , zo'n tip. Genoteerd.
Liesbethblogt zei…
Ik ken zijn naam wel ben alleen niet zo in het genre.
Sjoerd zei…
De Mergellandmoorden, daar in mijn achtertuin, dat moet heel wat worden dan.
Dan moet ik dat boek Mergellandmoorden maar eens in de gaten gaan houden.
Marlou zei…
Aanraders zijn altijd welkom!
Nog een Limburgse schrijver waarvan ik nog geen enkel boek heb gelezen …. moet snel verandering in komen
KnutzEls zei…
Maar eens kijken of het ook wat voor mij is.
Dank voor de tip. Nieuwe inspiratie is altijd welkom.
Bertie zei…
Dit kwam ik tegen bij Els.
Van Frankrijk ken ik maar een klein gedeelte, toch maakt het me nieuwsgierig, Bedankt voor de tip, het staat op mijn lijstej