Doorgaan naar hoofdcontent

Hoge nood?

Het is in Nederland bedroevend gesteld met openbare toiletten en daar zijn de vrouwen het dupe van. Mannen nemen wel een boom of een heg en lopen weer door maar ik als vrouw en wandelaar moet in mijn blote kont gaan zitten omdat ik het niet meer op kan houden. Op de meest gekke plekken heb ik in de loop der jaren mijn broek moeten laten zakken om mijn plasje kwijt te raken.

Nu schreef blogvriendin Els laatst over een nieuwe plastuit waarmee je staand kon plassen, de UIXI (spreek uit als whiksie) en dat leek me wel wat dus ik bestelde het ding een paar weken geleden. Net op tijd want twee dagen nadat de vrolijk gekleurde tuit binnenkwam vertelde mijn uroloog me dat ze de drain ging verwisselen voor een stent en dat ik daardoor veel zou moeten plassen. Normaal zou dat betekenen dat ik de deur niet meer uit kon om te gaan wandelen maar met de plastuit zou er toch nog hoop kunnen zijn. Zonder het thuis eerst eens uit te proberen nam ik de tuit mee bij een wandeling in de polder  en toen ik halverwege drang voelde ben ik bij een boerenhek gaan staan, opende de rits van mijn broek, slip wat naar beneden, de plastuit tussen mijn benen klemmen, even ontspannen en het werkte zonder een druppel verlies in mijn kleding. Klaar was Clara. 

Ik kreeg de plastuit half december binnen in deze leuke verpakking en heb hem sindsdien al een keer of zes gebruikt. De eerste keer vond ik het nog een beetje eng, vertrouwde het niet helemaal maar nu wordt ik er steeds makkelijker in. Heb zelfs al een keer naast Mart staan plassen, lachen natuurlijk.
De plastuit is van heel glad materiaal gemaakt, er blijft geen druppel in hangen. Ik neem hem mee in het leuke hoesje wat ik er bij kocht. Ik kan hem alle vrouwen aanraden, zeker als je regelmatig gaat wandelen of op de fiets stapt. Ook handig als je naar een land reist waar je geen al te schone toiletten verwacht. Gewoon bestellen, thuis uit proberen en dan zal je zien dat het een onmisbaar atribuut wordt.

Reacties

Wat een goede uitvinding! Ik heb er ook een en heb er ook drie voor mijn vriendinnen besteld. Ons kan niks gebeuren, ook niet met alle horeca dicht!
Marthy zei…
Dat was vaak mijn redding en voor vele denk ik, de horeca!
Emie zei…
Ha, ha, ik zie je zo staan samen met Mart. Ik heb er ook een maar nog nooit nodig gehad. Thuis een keer uitgeprobeerd maar toen blokkeerde ik. Maar als mijn nood hoog is, weet ik zeker dat ie van pas komt.
Marthy zei…
Het waaide heel hard toen ik daar samen met Mart in de polder stond dus ik moest er goed op letten dat ik met de wind mee plaste. Tegen wind wordt een natte boel.
miekequilt zei…
Dus het werkt echt?! Ik had er weleens over gelezen maar dacht niet dat het handig was. Nu toch maar bestellen.
Da‘s ook iets voor mij, ik moet te pas en te onpas. Gelukkig zijn er in Oostenrijk heel veel (en over het algemeen schone) openbare toiletten
Marthy zei…
Ook in Frankrijk, tot in het kleinste dorpje. Maar niet in Nederland.
Judy zei…
Wat een uitvinding! Had er wel eens van gehoord, maar het klinkt makkelijk te hanteren. Ga er ook één aanschaffen!
Lut en Luc zei…
Mijn dochter gebruikt al jaren een plastuit. Dus laat het maar inburgeren.
willy zei…
daar kan ik moeilijk over meepraten Marthy

hier werd het ook wel op de markt gebracht, maar of het een succes werd weet ik zo niet

fijne avond
MarijkeO zei…
Tot volle tevredenheid gebruik ik hem tijdens mijn dagelijkse fietstochten sinds November. Topuitvinding😀
Lies zei…
Vind ik toch een beetje eng/vreemd... Misschien moet ik er gewoon voor gaan... !
Lie(f)s.
Sjoerd zei…
Als het werk, prima toch...
KnutzEls zei…
Zit standaard in mijn wandeltas! Vrijheid, blijheid, nietwaar?
Marlou zei…
Perfect!
Ik ga er mneteen een bestellen.
Dank je voor de tip...
Marietje zei…
Wat een handige uitvinding zeg!
Helaas bestaat zoiets niet voor de grote boodschap want dat is mijn probleem nu in deze tijd. ;)
Margriet zei…
Handig zeg.Ook al heb je geen medisch probleem. Vorige week in Zeeland met nergens een horeca gelegenheid open, moest Ben ook een stil polderweggetje zoeken waar ik , op mijn hurken tussen twee open deuren van de auto in, kon plassen. Samen tegen een boom plassen lijkt mij ook wel wat, haha
Lida zei…
Geniaal! Ik denk dat ik er ook voor ga.
Lida zei…
Gekocht en geprobeerd. Fantastisch!!! Bedankt voor de tip Marthy.