Wij eten niet uit pakjes en zakjes, al jaren niet meer. Mijn kinderen en ik zijn intolerant voor bepaalde stoffen zoals smaakversterkers en buiten dat is al dat pakjes en zakjes gedoe erg ongezond, lees hier maar eens wat kookboekenschrijfster Karin Luiten er over zegt. Als je de lijst met
ingrediënten op die pakjes Van Maggi en Knorr leest schrik je van alle
toegevoegde stoffen.
De enige uitzondering die ik maak is rode kool uit een pakje, het werd me ooit aangeraden door Hans, mijn groenteboer omdat hij het zo lekker vond en sindsdien wij ook. De ingrediëntenlijst van dit product is redelijk te noemen maar van die appelstukjes moet je je niet teveel voorstellen, dat is maar 3%. Maar goed, die appel kan er ik zelf ook bij doen.
Nou ga ik jullie hier niet vertellen wat je wel en niet moet eten en bovendien zal je er niet aan doodgaan als je eens een pakje gebruikt maar vers is gewoon zoveel lekkerder en bovendien veel gezonder.
Om met Karin Luiten te spreken: 'Het leven is tekort om vies te eten'.
Reacties
Ik kook vrij gezond, maar er zijn dingen die ik dus wel uit potjes/pakjes eet.
Ik zal zo meteen eens Googelen en wie weet doe ik een lekker recept op.
Wij eten alleen rode kool en af en toe spinazie uit de diepvries en dan van het bekende merk.
Het rare is dat doen we alleen als “snelle” groente gewenst is.
Voor het overige alles zonder een pakje of een zakje nu er niet meer wordt gewerkt
Anneke
Lie(f)s.