Doorgaan naar hoofdcontent

Een witte en een rode

De ramblerroos 'Kiftsgate' doet het dit jaar uitzonderlijk goed. Een zee van tere witte bloemetjes met een geel hartje en ze ruiken heerlijk.  Mart wacht altijd even met dit stuk klimopheg te snoeien, totdat de roos helemaal uitgebloeid en dan wordt het geheel een kopje kleiner gemaakt. 

Het stuk heg wat er rechts naast staat heeft hij verleden week gesnoeid want we konden vanaf de tuinbank niet meer op het kleine kruispunt beneden kijken. We zijn helemaal niet nieuwsgierig hoor maar we willen graag zien welke auto het weggetje naar ons dorp opdraait of er juist vandaan komt.

Onder de roos staat de salvia 'Hot Lips'. Eigenlijk hadden we de plant  in april eruit moeten halen en halveren want hij wordt veel te groot. Maar dan is er zoveel te doen en dan schuif je het maar weer een jaar op. Volgend jaar echt doen.

Van deze roos weet ik de naam niet, ik noem hem altijd de roos van monsieur Chaussedent. Dat was onze buurman, een lieverd en het huis ernaast was zijn schuur die we van hem gekocht hebben en waar daarna het vakantiehuis in is gemaakt. Dus de roos hebben we eigenlijk bij het huis gekregen.

Reacties

Sjoerd zei…
Als je zo'n "huis" koop mag er ook best een bloemetje bij...
Petra1945 zei…
Als je die foto's ziet ruik je de rozengeur erbij...
Emie zei…
Prachtig die rozen op die ruige muren. Bij ons stond de hotlips een beetje te kwijnen. Ook geen tijd gehad om hem aandacht te geven maar misschien verrast ie ons bij onze terugkeer?
miekequilt zei…
Wat een heerlijke tuin. Het kost veel werk maar dat vinden jullie niet erg. En dan is dit de beloning!!
Judy zei…
Prachtig, die rozen! Wat hebben jullie een heerlijke tuin. Kost wel werk, maar dan heb je ook wat!
Mooi hoor, die kleuren van de bloemen. En je kunt je geen betere achtergrond bedenken dan een natuurstenen muur, vind ik!!
Je mag trots en tevreden zijn over je tuin, Marthy! Zo mooi!
Edward McDunn zei…
Prachtig hoor, wát een weelde!
Janny zei…
Schitterend al die rozen, net een waterval.
Lies zei…
Zó moooiiiii...!
Lie(f)s.
Margriet zei…
Mooi de rozen met die muren!
Ger zei…
Op dit moment genieten jullie van die waterval aan rozen in den hof.
En de overige dagen plukken jullie de rozen van het leven.