Doorgaan naar hoofdcontent

Onderweg


We namen vanuit Gluiras een weggetje wat we nog nooit gereden hadden, prachtige uitzichten, we genoten en stonden af en toe even stil. Langzaam zakten we af in het Eyrieuxdal en staken bij de Pont de Chevril de rivier over om weer te gaan stijgen.

Als je zo onderweg bent moet je op een gegeven moment ook wat eten en ik wist nog een leuk restaurantje in een plaats waar we ook even rond konden kijken dus daar had ik de dag van te voren een tafeltje besteld.

Restaurant Chataignes et Champignons in Chalencon heette ons hartelijk welkom.

Het was wisselvallig weer, niet echt warm en er vielen een paar druppels dus er werd binnen gegeten. Op het leuke terras hadden we een paar jaar geleden al eens met goede vrienden zitten eten.

Maar binnen was het ook leuk, er was genoeg te zien, overal stond of hing wat. Maria en ik grepen meteen naar ons mobieltje toen Mart voor deze mijnheer ging zitten.

En dit aten we, een groot bord met lokale gerechtjes, zeer smakelijk. Mart en ik gingen voor de lamskoteletjes, Maria voor de forel. Wat kan je toch lekker eten bij ons in de Ardèche. Je moet alleen de restaurantjes weten en ik heb ondertussen een hele lijst toppertjes op mijn laptop staan.

Op de muur tegenover het restaurant rozen in verschillende kleuren, een mooi gezicht.

Hier wil ik nog weleens slapen. In dit grote gebouw kan je kamers huren, dan kunnen we aan de overkant gaan eten.

Ik zag er nog meer maar dit was toch wel de mooiste oude deur van die dag.

De druif is mooi over draad geleid wat gespannen staat op ijzeren bogen.

Als laatste nog een fotootje van twee dames op de rand van een fontein.
Weer een mooie dag.

Reacties

Judy zei…
Wat mooi allemaal! Die deur! En jullie staan er ook goed op!
Wat hebben jullie veel gedaan samen! Het is ook allemaal zo de moeite! Leuke foto.
Bertiebo zei…
Leuk allemaal, mooi ook en lekker! Ik vind uit eten gaan in Nl behoorlijk duur tegenwoordig. Hoe is dat daar?
Marthy zei…
Bettie, wij gaan hier regelmatig uit eten en in Nederland zelden. Ten eerste is de kwaliteit hier veel beter en de prijzen zijn een stuk lager. Voor vijftig, zestig euro inclusief wijn kan je hier heerlijk met zijn tweeën eten. Wij zitten natuurlijk in een niet-toeristische streek en dat scheelt.
Leuk om zo over ‘ons’ restaurantje te lezen en ze hebben gelukkig nog steeds die lekkere schotel met al die hapjes.
Heb je trouwens bij kunnen houden hoe vaak Stephan de trap op en neer is gerend? Die man moet een topconditie hebben😂
Reserveer je vast een lunch voor in juli, als we weer op de berg zijn?
Hele mooie foto van jullie beiden!
KnutzEls zei…
Ziet er heerlijk uit. Wel wat anders dan hier. Ik kreeg er trek van.
Edward McDunn zei…
Wat is het daar mooi.
En dat bord met heerlijkheden, is genoeg voor een heel weeshuis....lekkerrrrr!
Ger zei…
De meneer achter Mart is bezig de slinger van vlaggetjes op te hangen en dat mag wanneer je zo’n pallet aan lekkers voor je neus gezet krijgt.Dit is nou echt een bord vol wanneer je moeilijk kunt kiezen,dat heeft de chef al voor je gedaan en je hoeft alleen maar te happen van al dat lekkers.Dat het in restaurant in NL tegenwoordig huilen met de pet op is heb ik afgelopen week wel ervaren,in de kop van Overijssel openen de meeste restaurant pas op donderdag hun deuren,het lijkt erop of er geen geschoolde koks meer te vinden zijn,ze bij de groothandel waar ze hun producten kopen een snel cursus krijgen hoe het op het bord te dresseren want er zit weinig tot geen variatie of creativiteit in.Met uitleg op menu kaart:veel geblaat en weinig wol.
Wel viel me op dat het jonge personeel in de bediening een en al vriendelijkheid uitstraalden,dat maakte bij mij veel goed.
Jullie hadden weer een leuke trip waar onderweg veel te zien was en alles naar wens.
Sjoerd zei…
Die deur is gewoon geweldig, daar straalt de historie vanaf. En eten, daar kunnen die Fransen wel wat van maken. Als je geen honger hebt, krijg je dat wel bij het zien van al dat moois en lekkers
Jolande zei…
Wat een leuke foto's van jullie.
Ik zou niet alles eten, maar vind het bord er wel heel erg mooi uitzien.
Verder heb ik op Terceira wel al je blogjes gelezen, maar reageren was lastig.
miekequilt zei…
Wat een dag!! En dan eindigen in zo’n mooi en goed restaurant. De foto’s zijn weer prachtig, de gezelligheid spat er van af.
Lies zei…
Leuke plek! Mooi/verzorgd bord met eten dat er onweerstaanbaar uitziet! Héérlijke dag!
Lie(f)s.