Doorgaan naar hoofdcontent

De laatsten

Zaterdagmiddag onze laatste gasten van dit seizoen verwelkomd. De gasten die ervoor in het vakantiehuis verbleven waren al heel vroeg vertrokken dus wij konden na ons ontbijt direct aan het werk. Het eerste wat ik doe is twee wasmachines vullen, zodat de was zo snel mogelijk aan de lijn kan. Heerlijk weer hier dus drogen doet het wel.

We zijn op elkaar ingespeeld. Mart zuigt de benedenverdieping waar de slaapkamers zijn en doet daarna de badkamer en de aparte toilet op dezelfde verdieping.

Ik maak de bovenste verdieping die bestaat uit kamer en keuken schoon. Ondertussen drinken we koffie en kan ik twee wassen ophangen. Daarna zuigt Mart boven en dweilt de twee verdiepingen.
De was wordt binnen gehaald, het grote bed opgemaakt en er liggen weer schone handdoeken. Een vaas bloemen en een potje jam op tafel maken het af.

Wij hebben altijd prima gasten die het huis netjes achter laten, echt veel werk is het niet. Maar we zijn beiden heel precies en leveren altijd een brandschoon huis op waarover, en dat is wel leuk, we vaak complimenten over krijgen.

Nog een week gasten dus, daarna een week schoonmaken, ook ons eigen huis en buiten alles opruimen en dan gaat het richting Nederland. De reden van ons vroege vertrek komt nog weleens ter sprake.

Reacties

Mevrouw W. zei…
Het zomerseizoen is alweer bijna voorbij. Ik kon het zaterdag ook merken toen ik naar mijn moeder ging: ik kwam een stuk minder campers en caravans tegen dan in de weken ervoor.
Judy zei…
Het ziet er gezellig uit! En wat fijn dat jullie vaak complimenten krijgen.
Sjoerd zei…
Mond op mond reclame is heel belangrijk, en dat doen ze vanzelf als alles keurig verzorgd is.
Bertiebo zei…
Oooh die schoolplaten....
Wat is het toch een leuk huis en die complimenten zijn terecht!
Elizabeth zei…
Jullie zijn echt op elkaar ingespeeld! Eerlijk gezegd heb ik me weleens afgevraagd wat er nu leuk is aan een huisje of appartement verhuren of een B&B... Het contact met de mensen? Het zorgen voor...?
Het levert natuurlijk wat op en dat is ook fijn. Maar persoonlijk houd ik niet van schoonmaken en alles wat erbij hoort. Natuurlijk doe ik dit wel in ons eigen huis, maar daar blijft het ook bij.
Gelukkig zijn er mensen zoals jullie; want het is natuurlijk heel leuk om op zo'n mooie plek iets te kunnen huren zoals jullie hebben.
En dat mensen veel waardering uitspreken, is hartverwarmend!
Emie zei…
Het is leuk om mensen mee te laten delen in je geluk . Samen dan even de schouders eronder geeft ook veel voldoening. Ben benieuwd wat jullie plannen zijn na dit Ardech- seizoen.
Anoniem zei…
Ha Marthy wat heerlijk om nog even onze logeeradres te zien! We hebben genoten. Hier hangt mijn was ook aan de lijn en een beetje opruimen. Jullie nog heerlijke dagen en dan op naar Nederland, lieve groet Francien
miekequilt zei…
Opgeruimd staat netjes, en daar houden jullie van. En jullie gasten waarderen dat, en dat kan ook niet anders.
Alles inpakken en weer naar huis, rustig aan met alles. Geniet nog maar even van jullie mooie Franse huis.
Yova zei…
Zomer vakantie is weer voorbij in Nederland. Allemaal weer aan de slag. Deze verblijf ziet zeker heel goed uit. Deze gasten waarderen zeker dat netjes uit zag. Ik vind wel mooi om te zien. Fijne week gewenst.
Janny zei…
Ja, jullie hebben een prachtig gastenverblijf, daar kunnen we over meepraten! Terecht dat jullie complimenten krijgen.
Jolande zei…
Fijn dat jullie zo op elkaar ingespeeld zijn, maar dat moet ook wel denk ik als je een B^B hebt.
Ik hoop dat het geen akelige reden is dat jullie vroeg vertrekken.

In de weer zei…
Nog even druk, maar zo’n samenwerking heeft ook zijn charme en jullie zijn er goed in dat is zeker.
Nog een hele klus en dan naar Nederland. Het lijkt me dat jullie iedere keer weer zullen moeten acclimatiseren. Maar toch ben je ook op twee plekken thuis. Succes met de laatste klussen.
‘t ziet er ook zó leuk en gezellig uit bij jullie!
willy zei…
nog een ganse klus, voor jullie terugkeren Marthy

het seizoen lijkt me wel vrij kort, of vergis ik me nu

prettige dag
Het vakantiehuis ziet er heel sfeervol uit. Het lijkt me heerlijk om daar een tijd te bivakkeren. Je voelt je direct welkom. Zeker wanneer het zo schoon is.
De tijd gaat snel. Pluk de laatste mooie dagen...
Ger zei…
Dat het bij jullie niet met de Franse slag gaat nadat gasten vertrokken zijn had ik ook absoluut niet verwacht!
Altijd fijn wanneer gasten waardering uitspreken dat alles schoon en netjes is bij aankomst.
Andersom kan ook,de gastvrouw in Hongarije belde onze dochter en schoonzoon vorige week op toen die na 3 weken weer thuis waren na fijne vakantie, dat ze hun complement wilde maken omdat ze het appartement zo keurig netjes achtergelaten hadden,mijn dochter haar reactie was dat ze dat heel normaal vond. Volgens gastvrouw lieten gasten soms na een nacht al een ravage achter.
Lies zei…
Fijn/keurig/gezellig vakantiehuis!
Lie(f)s.
KnutzEls zei…
Fijn binnenkomen in een schoon en opgeruimd huis. Een attentie op tafel maakt het extra leuk.
Margriet zei…
De vakantiewoning bij jullie is een plaatje en de bos dahlia's en het potje jam zijn zo'n leuke binnenkomer!