Doorgaan naar hoofdcontent

Grote kleinzoon

We hadden onze kleizoon Thijs bijna een jaar niet gezien dus nog voordat we naar Nederland kwamen vanuit Frankrijk hadden we al afgesproken elkaar te zien. Verleden jaar begin november zagen we elkaar nog met de verjaardag van zijn opa en vlak daarna vertrok hij naar Ecuador om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Hij heeft daar veel gezien en vooral veel geleerd, in het bijzonder over hoe oneerlijk het in de wereld verdeeld is. Half april kwam hij weer terug naar Nederland en is toen hard gaan werken in de horeca. Wij waren inmiddels al naar Frankrijk vertrokken.

En nu studeert hij in Utrecht, is lid geworden van een corps en ontgroend en heeft hij ook al met veel geluk een kamer gevonden.

De verhalen over dat studentenhuis met dertien van die mannen zijn om te gillen. Thijs is met twee anderen nieuw binnengekomen dus zij beginnen in de kleinste en slechtse kamers maar ieder jaar kom je in een beter onderkomen. Die drie jongsten moeten ook alle klusjes in huis opknappen. Er was een kapotte wasbak en nu is Thijs in druk overleg met Mart hoe dat te repareren. En eten, vroeg ik, hoe gaat dat? Iedereen hier houdt van lekker eten en kan koken, oma. Er wordt volgens schema dagelijks door twee personen gekookt en 's morgen moet je opgeven of je mee eet. Meestal zijn dat zo'n zeven of acht man. Er was er zelfs eentje die een dag veel tijd had en een grote pan stoofvlees maakte. Smullen natuurlijk

Een van de nieuwe studenten in huis was volgens Thijs thuis wel erg verwend. Hij had weinig weet van het huishouden, wist zelfs niet waar hij het bestek aan tafel neer moest leggen. Een wasmachine was een onbekend fenomeen voor hem, hij wilde ook al zijn was bij elkaar in de machine stoppen. En volgens Thijs was het in zijn kamer een soort slagveld. Ik kreeg bijna medelijden met die knul want ik denk dat zo'n studentenhuis dan een harde leerschool is.

Thijs heeft de tijd van zijn leven. Vaak feestjes, late avonden, vroege colleges en hard studeren.
Hij geniet, dat is goed aan hem te zien.

De foto's zijn van miserable kwaliteit maar dat is in dit geval totaal niet belangrijk.

Reacties

Judy zei…
Dat valt me ook op dat veel jonge mensen tegenwoordig goed kunnen koken. Nou, behalve die ene dan.
Bertiebo zei…
Oh wat heerlijk om dat allemaal te horen en mee te beleven. Wat een leuke knul en die foto van jullie drieën is super!
In de weer zei…
Wat een leuke knul en ik zie een blije opa en oma erbij.
Als hij het talent van zijn opa heeft geërfd, dan gaat het klussen wel lukken.
Emie zei…
Wat heerlijk voor hem dat jullie op bezoek kwamen en wat fijn voor jullie om even zijn leven on te stappen. Wat een leuke vent !
Sjoerd zei…
Mooi dat hij eerst wat ervaring heeft opgedaan in Ecuador. Dan begint hij met voorsprong aan zijn studie.
Elizabeth zei…
Zo, dat is een hele grote vent geworden! Wat groeien ze hard op die leeftijd en ze veranderen ook veel. Leuk dat hij het zo goed doet!
KnutzEls zei…
Mooi geregeld daar in het studentenhuis. Weer een nieuwe fase.
Janny zei…
Leuk voor jullie om alle verhalen over Ecuador te horen en fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft.
Haha, ik moet lachen om je opmerking (in kleine lettertjes) dat de foto’s van slechte kwaliteit zijn. Maakt helemaal niets uit; het gaat om het gezellige verhaal over je grote kleinzoon.
Wel of misschien geen goede kwaliteit van de foto’s: je kunt in ieder geval erop zien dat jullie trots zijn op hem!
Lies zei…
Héérlijk jong zijn!
Lie(f)s.
Wat is jullie kleinzoon onherkenbaar veranderd. Met zoveel levenservaring rijker, gaat hem die studie wel lukken. Leuk die studentenverhalen. Mijn dochter begon ooit ook in een inloopkast.
Ger zei…
Zo te lezen gaat die kleinzoon van jullie het wel redden.
En altijd leuk om dat als oma en opa dat vanaf de zijlijn met trots te volgen.
bemar zei…
Dan gaat het snel ineens, als ze studeren!