Doorgaan naar hoofdcontent

Recept van de maand

Blogvriendin Elisabeth vond dat het een beetje komkommertijd was in blogland. Dus had zij een plannetje! We moeten toch bijna elke dag een maaltijd op tafel zetten en waarom zouden we daar eens geen leuk blogitem van maken? Als we nu eens in september starten en elke 2e vrijdag van de maand een favoriet recept delen?

Ik vond het direct een leuk idee, kook zelf heel graag en zet wel vaker een recept op mijn blog. En dan ook nog de mogelijkheid om bij anderen een leuk recept op te pikken. Dat leek me wel wat.
Verschillende vrouwen hebben zich aangemeld, kijk hier even, je kan nog aanschuiven.

Hier de andere deelnemers:
Judy - Daphne - Janny - Irene - Willy - 
Conny - Mieke - Marthy - Céline - Josephine - 
Toos - Miriam - Annet - Marja - Anita - 
Akkelien - Dini - 

En dan hier mijn recept:

Pasta met braadworst, kappertjes en citroen

INGREDIËNTEN 

-200 g penne rigate (of een andere droge pasta)

-200 g grove braadworst van de slager

-olijfolie

-2 sjalotten, gesnipperd

-4 tenen knoflook, in plakjes

-de geraspte schil van een gewassen biologische citroen

-2  royale eetl kappertjes

-150 ml slagroom

-verse basilicum, in reepjes

-vers geraspte Parmezaanse kaas

-zwarte peper 

Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens instructie. Duw het worstvlees uit het velletje en trek het uit elkaar. Bak de plukjes even bruin in wat olijfolie, gebruik een ruime hapjespan. Doe de sjalotten, knoflook, citroenschil en kappertjes erbij, en schep 1 minuut om. Schenk de room erbij, en laat even pruttelen. 

Doe 4 eetlepels kookwater van de pasta bij de saus, en giet daarna de pasta af. Meng de pasta door de saus, en verdeel over diepe warme borden. Garneer met de parmezaan, peper uit de molen, een gulle scheut olijfolie en basilicum. Pas op: gevaarlijk lekker. 

Tip:

Standaard zou er een lekker stuk Parmezaanse kaas in je koelkast moeten liggen, zo veel lekkerder dan zo'n zakje.

Reacties

Judy zei…
Ziet er superlekker uit! Ik doe dat ook, een heel stuk Parmezaanse kaas, en ja véél lekkerder.
Sjoerd zei…
dat klinkt helemaal niet verkeerd, dat zal ik ook eens opnemen in het weekmenu.
Janny zei…
Klinkt lekker! Wij raspen de kaas ook altijd zelf, geraspt is ze goed in te vriezen en ook snel ontdooid.
Lot zei…
Dat lijkt me echt heel lekker, we eten weinig pasta omdat we koolhydraatarm eten maar als we het weer eens eten ga ik zeker deze maken, vooral de kappertjes maken het apart.

Ik heb geen blog maar wel een recept naar Elizabeth gemaild en daar heeft ze zelfs een apart blogje van gemaakt. Heel leuk
Anoniem zei…
Eten en koken plus boodschappen doen ,nee niet mijn hobby zonde van de tijd !

Gr Paulien .
Wat leuk, pasta met worst! Dat hoor je niet zo vaak.
Klinkt goed. Leuk al die recepten op de blogs.
Marthy zei…
Leuk Lot dat je meedoet
En op deze manier gaat het ook.
Elizabeth zei…
Wij zijn dol op pasta's, dus je recept ga ik beslist uitproberen de komende week...
Ik heb ook een recept met chorizo, misschien ga ik dat ook nog eens delen.
En je hebt helemaal gelijk met de tip van Parmezaanse kaas!
Marie-Jo zei…
Dit recept maak ik ook al jaren maar met een andere twist. Ipv citroen gebruik tomaten en tomaten puree en blus ik af met vodka. Maar jou recept ga ik ook proberen.
Marthy zei…
Bedankt voor je reactie Marie-Jo. Ik heb jouw versie al bij mijn recept gezet, ga ik ook eens proberen.
In de weer zei…
Het lijkt me wel wat, ga het zeker eens proberen.
Emie zei…
Het lijkt me heerlijk en ik ga het ook eens maken. Misschien doe ik vanaf volgende maand ook mee met deze recepten uitwisseling en ik ga zeker ook even bij de anderen kijken!
miekequilt zei…
Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Volop inspiratie voor de komende dagen.
Jolande zei…
Helaas is dit geen recept dat bij ons op tafel zal komen, maar ik vind het altijd wel heel leuk om recepten te lezen, vroeger las ik ook kookboeken.
Het doet me er wel aan denken dat ik inmiddels 3 maanden achter loop met het maken van recepten uit het Portugese Magzine...
Dientje zei…
Lijkt me heerlijk en met die Parmezaanse kaas zit het wel goed. Die ligt standaard in de koelkast. Groet, Dientje
Josephine zei…
Wat zitten we heerlijk al die recepten te bekijken, erg leuk
bedacht van Elizabeth. Dit recept spreekt mij ook erg aan en
ga ik zeker een keer maken.
Ja, dat klinkt wel heel lekker :-)
Daphne zei…
Mmmmmm, klinkt goed.
Ik heb een mapje in mijn telefoon gemaakt en ga daarin de RvdM opslaan. Deze staat er nu ook in.
Volgens mij is dit echt iets voor ons.
Daphne zei…
En ik ben het helemaal eens met je tip over de parmezaanse kaas!
willy zei…
het ziet er best lekker uit Marthy....

maar koken is niet zo mijn ding

prettige dag
Annet zei…
Lekker met de parmezaanse kaas!
Lies zei…
'k Wil bijschuiven, zelfs zonder 't recept...!
Lie(f)s.
Ger zei…
Zo te zien aan de reacties bij blogger die het initiatief nam om project van maaltijden samen te delen en hier bij jou Marthy is er veel belangstelling voor het meedoen en delen.
Je komt door het lezen altijd weer op ideeën en verandering van spijs doet eten.
Braadworst altijd al op smaak gebracht door de slager neem ik ook wel eens mee om onooglijke balletjes in soep te knijpen,handig en snel.Parmezaan aan stuk gebruik ik graag,maar Manchego en Pecorino doen het ook prima op en in gerechten(al zijn die laatste van schapenmelk en niet van koemelk.
KnutzEls zei…
Pastagerechten kun je niet genoeg hebben. Dit zal hier zeker ook smaken. Naast parmezaan heb ik tegenwoordig ook vaak een stuk pecorino. Dezelfde soort verpakking en ook heel lekker.