Doorgaan naar hoofdcontent

Dit soort dorpjes

Toen zoon Bas met zijn gezin vanuit de Drôme vallei nog een klein weekje bij ons kwam logeren nam hij een ontzettend lekker flesje wijn mee uit die streek en wij besloten afgelopen zondag om daar maar  eens een doosje van in te slaan en voor dat doel maakten we een mooie rit naar de andere kant van de Rhône. 

Het restaurant waar ik per mail gereserveerd had bleek op het laatste moment niet open te zijn dus we reden op de gok naar het plaatsje Saou waar ik de naam wel van kende maar waar we nog nooit geweest waren. Wel in het bos daaromheen en dat moet meer dan veertig jaar geleden zijn, we hebben daar toen met onze kinderen gewandeld. Nu reden we kilometers door een smalle vallei en toen die zich opende kregen we prachtige rotsformaties te zien en kwamen daarna uit bij het dorp.

En wat voor dorp, een snoeppie, zo zie ik ze graag. 

Een mooi plein met daaraan een kerk en diverse terrasjes. Alles oogde even vriendelijk.

Dit terras, overschaduwd door platanen zag er heerlijk uit, typisch het zuiden van Frankrijk op een zonnige zondagmiddag.

De grote tafel was gereserveerd, verder waren alle tafels bezet maar aan het tafeltje erachter waar die mevrouw net opstapte mochten wij plaatsnemen van de vriendelijke serveerster. Wij hebben vaak geluk vinden we zelf, want al de mensen die na ons kwamen kregen te horen dat er geen plek meer vrij was.

Wij hebben daar zo ontzettend lekker zitten eten dat toen we wegliepen ik me omgekeerd heb om de naam van het restaurant te fotograferen. Die moet ik onthouden, daar willen we nog wel een keer een ritje voor maken.

Nog even een rondje dorp gedaan en mijn eerste indruk klopte helemaal, echt een beeldschoon dorpje.

Ik heb hier even om een hoekje gekeken en van binnen zag het er net zo uit, oud met nieuw gecombineerd, heel leuk.

Een mooi huis met ontelbare planten ervoor.

Bij dit huis moesten we de hoek om naar de parkeerplaats, dat had ik onthouden op de heenweg omdat ik dit tafeltje zo leuk vond en bij het zien ervan dacht dat ik er op de terugweg een foto van moest nemen.

Zelfs de parkeerplaats was mooi, die was rondom omzoomd met oude muren met op de achtergrond nog zo'n prachtig rotsmassief.

Reacties

Judy zei…
Leuk terras met die platanen als 'parasols'! Enig dorpje, ik kijk vooral naar die vele potten, prachtig!
Sjoerd zei…
Dat ziet er leuk en authentiek uit daar. In dat opzicht hoef je daar bij ons niet voor te komen. Alles is hier gemoderniseerd.
Bertiebo zei…
Nou dat ziet er inderdaad fijn uit!
miekequilt zei…
Wat een mooi dorp. Een geweldige ontdekking hè. Weer een leuk restaurant voor op je lijst die nog steeds groeit.
Yova zei…
Deze dorpjes ziet echt schitterend uit. Oude muren maakt juist heel mooi. In de hoge bergen zie je op achtergrond heel goed. Wat gezellig dorpje om bij elkaar te zitten. Mooie foto's. Fijne dag.
Heerlijk he .. ik hou er ook van! Toen wij twee jaar terug naar jullie afspraak reden in La Voulte zijn wij ook een heel stuk zo door een valei heen gereden. Zal vast niet dezelfde zijn geweest maar ook zo mooi. De hele lange rit van toen was uiteindelijk ook helemaal geen straf ;-) Doe mij maar die mooi gele stoeltjes voor in de tuin haha...
Emie zei…
Precies zoals een klein Frans dorp er uit hoort te zien
Wat een feest, zo'n ontdekking !
Elizabeth zei…
Ik moet maar niet te lang naar die mooie plaatjes kijken, want anders wil ik subiet naar Zuid-Frankrijk...
Jolande zei…
Het zou zo een filmlocatie kunnen zijn.
Janny zei…
Alweer een mooi dorpje ontdekt met een fijn restaurant en de weg er naar toe is ook prachtig!
In de weer zei…
Dit zijn van die heerlijke dorpjes, die kwamen we vaak ook onverwachts tegen als we in Frankrijk fietsten.
Ineens dook dan zoiets op en dan was het puur genieten.
Waar jullie zaten ook en zéker een plek om te onthouden !
Vera zei…
En welke lekkere lekkere wijn was het?
Edward McDunn zei…
Echt een mooi dorpje hoor, heerlijk weg van alle drukte!
Dat was genieten en ik geniet een beetje mee van al dat moois!
Lies zei…
Tel je zegeningen!
Lie(f)s.
Lies zei…
@Op een tentoonstelling mochten de kindjes ook 'kunsten',
nee, 'k heb geen (klein)kinderen.
L.
Marthy zei…
Zoek maar even op Carod Spritz Vera.
Alles ziet er even mooi, gezellig en authentiek uit. Een juweeltje van een ontdekking! En ook nog lekker gegeten. Weer een herinnering erbij...
Nou Marthy, hoe toevallig is dit?!!

Onze dochter zit daar in de buurt momenteel met haar man en zoontje. Dus ik gaf de naam van het restaurant aan haar door vanochtend. En toen zei ze "maar mama, daar hebben we woensdag gegeten, daar heb ik je nog foto's van doorgestuurd". Dus ik heb even de foto's teruggekeken en inderdaad, ik zag de picknickmanden op de tafels staan die ik ook in jouw blog had gezien en de rode stoeltjes. Zij aten er dus woensdag. Ze heeft een reisblog ( www.charlotteplansatrip.com ) en ging binnenkort ook dit restaurant noemen.

Maar hoe toevallig is dit?!