Doorgaan naar hoofdcontent

Een windstootje

Het gebeurde deze zomer. Er zat een scheurtje in het doek van het prieel op het tweede terras. Klein maar, zo'n vijf centimeter, meer zal het niet geweest zijn, het was in een hoek. Op een dag stond er veel wind en ik zat onder de luifel te lezen. Opeens een harde windstoot en het doek scheurde en vloog de lucht in. Ik pakte snel een stuk van het doek vast, was bang dat het hele geval de lucht in zou gaan en riep ondertussen Mart. Die was gelukkig vlakbij en kwam me helpen. samen hebben we het doek van de luifel getrokken, dat kon direct bij het afval, daar was niets meer mee te beginnen.

Maar nu een nieuwe en waar halen we dat vandaan? In de doos met gebruiksaanwijzigingen vond ik nog een beschrijving over het in elkaar zetten van de luifel met daarop de naam van de leverancier. Dat leverde weinig op want ik kon op hun site geen nieuw doek vinden met de juiste afmetingen. Buurvrouw Michèle heeft bijna dezelfde luifel en heeft net een nieuw doek, merkte Mart op, ik ga eens kijken welke afmetingen die van haar heeft. Dat bleek dezelfde maat te zijn en de volgende dag al kwam Michèle aan in Le Serret en gaf ons de naam van de leverancier. 

Het is wel een duur dek maar je krijgt tien jaar garantie, het is van pvc gemaakt, voegde ze eraan toe.
Ik twijfelde, is pvc niet te warm om eronder te zitten. De luifel is voldoende hoog, daar komt genoeg wind onderdoor, volgens Mart. Toch ben ik even proef gaan zitten op een warme dag, en die man van mij had gelijk. Dus nu zit er een nieuw doek op de luifel, bevestigd met dik pvc koord.

Het is zo'n heerlijke plek, vooral met warm weer. Het uitzicht hiervandaan is nog mooier dan van het bovenste terras en als we gasten hebben zit je hier natuurlijk heerlijk, de bbq staat ernaast.

Toen we kort daarna die zware hagelbui hadden bleef het dek heel. Een een van onze gasten vroeg met veel humor toen ze de tuin in kwam lopen of we het dek even snel gewisseld hadden voor eentje met een camouflageprint.

Reacties

Judy zei…
Wat een bof dat jullie een passend doek vonden! En die 'print' ziet er leuk uit! :)
Sjoerd zei…
Het ziet er weer prima ut, en je hoef de luifel niet weg te doen omdat je geen doek meer kunt krijgen.
Elizabeth zei…
Oeps, wat gaat dat dan opeens hard met een vlaag wind. Gelukkig was je vlakbij; stel dat je weg was geweest...
Ik dacht precies hetzelfde toen je over pvc begon!
Wat een heerlijk plekje hebben jullie zo.
In de weer zei…
Wat een heerlijke plek Marthy !
Emie zei…
En zo is een mens altijd maar weer bezig op het erf. Je kan er weer even tegen en het ziet er mooi uit!
Mooie en sterke oplossing!
Bertiebo zei…
Ik kan me voorstellen hoe heerlijk je daar zit!
Jolande zei…
Wat goed dat je toch een passend doek kon vinden en weer heerlijk op het fijne plekje kunt zitten.
Anoniem zei…
Wat een mooie luifel is dat. Ziet er mooi uit en pvc zou je idd denken dat het warmer is. Is het frame een Frans of Nederlands exemplaar? En waar koop je zoiets? Ik heb wel belangstelling voor zo'n soort luifel lijkt me ideaal en met pvc ook wat weerbestendiger denk ik
Lies
Lies zei…
Mooi/doeltreffend, en je bent weer voor een hele tijd gerust.
Lie(f)s.
Marthy zei…
Lies, wij hebben het prieel bij VidXl gekocht in Frankrijk, online. Ik zag dat dit bedrijf ook in Nederland zit.
Gelukkig is het heerlijke plekje hersteld!
Anoniem zei…
Bedankt Marthy, ik zal eens op de site kijken.
Lies