Doorgaan naar hoofdcontent

Beter niks vergeten

Boodschappen doen hier is plannen. Dat heeft alles te maken met de afstanden die we hier moeten afleggen. We wonen namelijk op een half uur rijden van ‘alles’: heen èn terug. Dus ik maak voor ongeveer zeven dagen een weekmenu en schrijf aan de hand daarvan een boodschappenlijstje. De koelkast, vrieskist en planken in de voorraadkast zijn altijd gevuld want wie weet komen er vrienden langs. Uit mijn voorraad kan ik een maaltijd in elkaar draaien of 'iets' voor bij de koffie maken.

Die broodbakmachine staat er niet voor de lol, die wordt iedere dag gebruikt. Omdat ‘alles’ een half uur rijden is, zijn we creatief met onze tijd. Op weg naar de supermarkt rijden we met een volle auto eerst langs de déchetterie (milieustraat), gaan we nog even naar de GammVert (tuinbouwwinkel) en aanstaande week bijvoorbeeld moeten we even langs de fietsenmaker voor mijn fiets.

Om deze tijd van het jaar eten we veel uit de moestuin en kan ik wel twee weken wegblijven uit de stad. Fijn, want boodschappen doen is beslist niet mijn hobby, zonde van mijn tijd.

Reacties

In de weer zei…
Wij wonen niet ver van “alles”, maar eigenlijk gaat het hier ook zo.
Voor een week boodschappen doen en ook plannen wat we op de route nog meer moeten.
Ik zeg wel we, maar manlief doet boodschappen, want ik vind daar niks aan, we maken wel samen het lijstje.
Als hij weg is doe ik in huis wat er gedaan moet worden en zijn we ongeveer tegelijk klaar leukere dingen te doen.
Sjoerd zei…
Ik heb geen hekel aan boodschappen doen, we gaan ongeveer twee maal per week, maar dat is voornamelijk omdat we alles vers willen hebben.
Mevrouw W. zei…
Wij moeten overal ongeveer een kwartier voor rijden, maar gelukkig kan ik van alles halen als ik van mijn werk kom. Toch ben ik ook wel van de voorraden aanleggen, want dat vind ik gewoon heel erg makkelijk.
Judy zei…
Ik laat eens per twee weken de boodschappen bezorgen, dus ik moet ook erg vooruit denken. Verse dingen verwerk ik meteen voor de diepvries. Maar mocht ik iets vergeten zijn, dan zijn de winkels vlakbij, dat wel.
Emie zei…
Zo'n grote voorraadkast zou ik ook graag hebben maar toch lukt het me wel om voor een week boodschappen in huis te halen en op te ruimen.
Heel herkenbaar! Het enige is dat er soms iets naar achteren schuift en dat het lange tijd later pas weer opduikt; dik over de houdbaarheidsdatum. Ach, als het er nog goed uitziet en het ‘loopt’ de kast niet uit, dan gebruiken we het nog hoor. 😉
Anoniem zei…
Hier zit een supermarkt op 800m.. ik kom er niet graag, onvriendelijk personeel, duur, en wat ik nodig heb is meestal op.
Eens per week rij ik 20minuten en doe weekboodschappen. Eens per maand doe ik drogist, milieustraat elders en als dan een aantal zaken voor een maand in bij een andere supermarkt. Ach straks voor zwemles gaan we 2 keer per week 25 minuten verderop. Kan dat dichterbij? Nou tussen mei en augustus wel, maar dan doe je er 4 jaar over voor a in zicht is.
KnutzEls zei…
Wij maken ook een soort van weekmenu en halen 1x per week boodschappen. De winkels zijn wel vlakbij, maar zo is het sinds een tijd gegroeid. En een flinke "ijzeren voorraad" in de berging.
Edward McDunn zei…
En dan maar hopen, dat je niets vergeten bent, want je gaan niet zomaar even terug.
Janny zei…
Ik doe meestal wel 3 of 4 keer per week een paar boodschappen, ik loop of fiets graag even naar het centrum en neem dan gelijk wat spullen mee, Aat doet 1x per week de grote boodschappen.
Ger zei…
Wanneer je de winkels niet binnen ‘n straal van enkele kilometers hebt is vooruit plannen wel handig.
Hier hebben we alles op korte afstand.Mijn man gaat dagelijks op de fiets of met de auto de verse producten kopen die we nodig hebben, zoals vlees bij de slager,vis op de markt,eieren bij de boer,brood bij de bakker,kaas en andere zuivel van kaasboerderij etc.Zou het niet kunnen om week vooruit te bedenken wat te eten.Ik bekijk het per dag en loop niet door de winkel maar door de website van die winkel en maak zo de boodschappen lijst.Heb ook een behoorlijke voorraadkelder en kast met niet bederfelijkewaren.
We waren afgelopen week nog met rolstoel bij grote supermarkt in Duitsland,ik vind dat heerlijk en voel me als een kind in speelgoedwinkel,maar met winkelmandje op schoot sla je niet veel in van al dat lekkers wat ik zie.Voor de avond hoefde ik niks te verzinnen want we aten heerlijk bij Balkanrestaurant waar we al jaren komen,parkeren voor de deur en ik kan met stok naar binnen lopen.
Lies zei…
'k Woon midden in de stad, maar heb veel respect voor je (creativiteit)!
Lie(f)s.
willy zei…
Vooruitdenken Marthy


Anders wordt het een karwei

Prettige dag
Maria Lucia zei…
Ik wil jullie allemaal laten weten dat er een geweldige kans is voor individuen of bedrijven om een ​​lening te krijgen van de heer Pedro, een kredietverstrekker die mij een lening van $ 800.000 heeft verstrekt om mijn bedrijfsproject te financieren tegen een jaarlijks rendement van 2%. De heer Pedro is een vriendelijke, zachtaardige man die met investeerders werkt en ze bieden ook een investeringsleningprogramma aan om elk bonafide bedrijf over de hele wereld te financieren.
Neem contact op met de heer Pedro
via e-mail: pedroloanss@gmail.com
Whatsapp-nummerWhatsapp: +393510140339.