Doorgaan naar hoofdcontent

Zielig

Wat stonden mijn geraniums op de trap mooi te bloeien. Ik kocht ze in het voorjaar bij die kweker in Aubenas maar in het begin wilden ze niet erg. Toen het de laatse weken wat warmer werd kwamen ze prachtig in bloei met mooie grote bloemen. Totdat we verleden week een avond opeens heel veel wind hadden, ik niet aan de geraniums dacht en de volgende dag de middelste plant een stuk lager zag liggen, de helft van zijn takken afgebroken. 

Hij staat er nu wat zielig te zijn tussen zijn twee soortgenoten maar het komt wel goed denk ik. Als er in een plant geknipt wordt gaat die meestal snel weer groeien. Ik reken er maar op.

Reacties

Anoniem zei…
Ik heb al menig plantje gered waarvan gezegd werd , dat word niks hoor. Maar ik denk dan altijd weggooien kan altijd nog. Zo werd er 2 jaar geleden een dennenboompje dat met kerst bij een woongroep op de zorginstelling waar ik schoonmaak weggegooid nou nee dat gaat met mij mee. IK liet er een laatst een foto van zien en toen zeiden ze , hadden we het maar gewoon hier in de tuin gezet. Tja , helaas. Buren van mij gooiden jaren geleden een roos weg , want dood. Nou nee , gewoon heel kort snoeien en in de grond zetten en ja hoor , de roos bloeit al weer een paar jaar uitbundig. En uit de container bij een tuincentrum haalde ik ook als eens wat plantjes die het lekker doen. En gaat het mis , nou ja dan word het klein gemaakt en op de composthoop gegooid , is het weer voeding voor andere planten.
Sjoerd zei…
Hij leeft nog, dus dat komt zeker weer goed. Die haalt zijn schade wel weer in.
Judy zei…
Komt vast goed! Je boft wel met zo'n trap waarop je deze potten geraniums kunt uitstallen: een echt Frans plaatje!
Yova zei…
Komt wel goed. Gaat weer groeien. Dan komen meer bloemen eraan. Op trap zetten is niet bedoeling. Als het harde wind staat valt zo om. Andere plek geven! Fijne dag.
Emie zei…
Net als Judy vind ik het ook zo heerlijk typisch Frans om op elke tree een plant te zetten. Ik heb toevallig gisteren nog vijf geraniums extra gekocht in dezelfde uitbundige kleuren!
Elizabeth zei…
Niet alleen zielig voor die geranium, maar ook voor jou:)
Tja, soms denk je er niet op tijd aan om alles in veiligheid te brengen of wordt je compleet verrast door het weer...
In de weer zei…
Snoeien is groeien zei mijn vader altijd !
KnutzEls zei…
Die redt het zeker. Beetje lief tegen praten zal ook nog helpen.
Edward McDunn zei…
Zonde hoor, er zullen wel weer nieuwe loten komen toch?
miekequilt zei…
Dat komt vast wel goed met alle aandacht en liefde die jij dat plantje geeft.
Janny zei…
Dat komt wel weer goed, ze staan wel hartstikke leuk zo op het trapje.
Bertiebo zei…
Zo'n trapje willen we allemaal wel, zo te lezen!
Bertiebo zei…
En wat een leuke reactie van anoniem!
Lies zei…
Ohhh..., die herpakt zich, zeker weten! Met zoveel liefde behandeld...
Lie(f)s.
willy zei…
Die kunnen wel tegen een stootje Marthy

prettige avond
Jolande zei…
Ik verbaas me er af en toe over hoeveel veerkracht planten hebben. Dingen die op sterven na dood zijn, komen dan toch weer helemaal terug.
Met jouw plantje gaat het ook vast goed komen.