Doorgaan naar hoofdcontent

Fruittuinmaandag

Omdat ik toch daar achter in de boomgaard liep met mijn fototoestel om het omkappen van de boom op de foto te zetten nam ik ook nog wat foto's van het fruit wat er hing. Nou, daar kan ik kort over zijn, het is niet veel. Nooit geweest eigenlijk. In tegenstelling tot onze bessenstruiken waar we jaar na jaar een rijke oogst van hebben. 

Links een leipeer, die twee boompjes hebben het altijd aardig gedaan maar de laatste jaren is het niet veel meer. Ouderdom misschien, ze staan er al heel wat jaren. Rechts een stoofpeer, ook al een oudje maar die levert nog wel wat op.

Twee appelboompjes waarvan nooit veel te plukken viel. We hebben ook nog een pruimenboom gehad maar die is al lang omgezaagd, daar kwam een ziekte in. Maar de mirabel, het oudje, daar hebben we altijd grote oogsten van gehad en heel wat jam van kunnen maken. Mart heeft er jammer genoeg dit jaar veel oude takken uit moeten zagen en van de paar takken die resten hopen we volgend jaar nog wat te kunnen plukken.

Over de rozenstruiken die op de afscheiding van de boomgaard en de kleinfruittuin staan valt niets te klagen, die bloeien dat het een lust is.

Zes bessenstruiken en niets dan lof, kilo's komen er vandaan. Niet op de foto staat ook nog een rij frambozen waarvan de laatsten nu ook geplukt zijn. Maar op de achtergrond staat de braam en rechts en links daarvan een vijg te wachten.

Dat duurt niet lang meer en dan zal hier volop van geplukt kunnen worden.

Hetzelfde geldt voor de vijg, die doet ook zijn best.

Natuurlijk, het is veel werk maar we vinden het alletwee leuk om te doen. Mart plukt en ik zorg dat de opbrengst in potten komt. En als er dan weer een nieuwe partij van die potten op tafel staat kijken we daar met volle tevredenheid naar.

Reacties

Sjoerd zei…
Je hoeft er niet van te leven, zoals de boeren. Dus gewoon leuk als je er ook profijt van hebt.
KnutzEls zei…
Lekker, zo van de struik geplukt in je mond. En de rest voor jam..
Judy zei…
Ja geweldig, om zo van jullie tuin te kunnen eten.
fantastisch toch, alles uit eigen tuin!
Bertiebo zei…
Echt mooi hoe jullie dat doen.
Emie zei…
Ach...die rozenstruiken zijn ook al zo leuk!
Lot zei…
Zelfs in Zeeland kan de mirabel het goed doen, dit jaar zeer overvloedig, zo lekker vind ik die
Ger zei…
Alles waar wel van te oogsten is is mooi mee genomen zou ik denken.
Hoorde van kleinzoon ook al dat peren,pruimen het dit jaar minder doen en veel val appels in juni.
Zag afgelopen week bij onze oosterburen de potten mirabellen in het schap staan maar kon ze niet mee nemen,ach denk ik dan:kan zonder ook wel leven.
In de weer zei…
Weinig peren, maar ze zien er wel mooi uit.
De vijgen trouwens ook, bij onze dochter hangen er ook veel in.
Ze zijn nu met vakantie, wij halen de post uit en letten op de tuin, dus mogen plukken en eten wat al te eten is. Hoop dat ik van de vijgen jam kan maken.
Jolande zei…
Lekker verse vruchten uit eigen tuin. Wij hebben alleen een vijgenboom staan, maar die zal ook wel weer een jaar extra nodig hebben om aan te slaan.
Janny zei…
Gelukkig zijn er veel soorten waar je wel van kan plukken en jam kan maken, toch jammer van de peren.
Lies zei…
'k Zit te watertanden..., gelukkig heb ik een hele kleine oogst in potten...
Lie(f)s.
Maria Lucia zei…
Ik wil jullie allemaal laten weten dat er een geweldige kans is voor individuen of bedrijven om een ​​lening te krijgen van de heer Pedro, een kredietverstrekker die mij een lening van $ 800.000 heeft verstrekt om mijn bedrijfsproject te financieren tegen een jaarlijks rendement van 2%. De heer Pedro is een vriendelijke, zachtaardige man die met investeerders werkt en ze bieden ook een investeringsleningprogramma aan om elk bonafide bedrijf over de hele wereld te financieren.
Neem contact op met de heer Pedro
via e-mail: pedroloanss@gmail.com
Whatsapp-nummerWhatsapp: +393510140339.