Doorgaan naar hoofdcontent

Een tweede leven

De deur van het kleine keldertje viel van ellende bijna in elkaar en moest nodig vervangen worden. Ook op het zoldertje boven de badkamer zou een goede afsluitende deur wel prettig zijn. We doen hier graag aan hergebruik dus Mart ging eerst eens kijken wat er eventueel beschikbaar was want tijdens de renovatie van het hele pand zijn in alle deuropeningen nieuwe deuren gekomen, dus er stond vast nog wel wat bruikbaars. Voor de kelder kon hij de oude deur van de schuur wel passend maken. Hij vond zelfs nog een oud slot, maar kon de bijbehorende sleutel niet meer vinden. Geen nood, Marie-Christine heeft drie grote bossen oude sleutels en een daarvan sleep Mart op maat. Nu rest nog de vraag of het ijzerbeslag blauw blijft of toch zwart geschilderd gaat worden.

Op de plek van de grote openslaande deuren van onze slaapkamer zaten eerst twee houten staldeuren, het was immers een hooizolder geweest. De ene helft is gebruikt om een t.v. tafel van te maken, met grote industriële wielen eronder staat die dienst te doen in het vakantiehuis. De andere helft heeft nu dus ook zijn bestemming gevonden. Nog even het laatste net gekochte beslag erop, wat trouwens de enige kosten waren, en deze klus is ook weer geklaard.



Reacties

Vera zei…
Weer knap werk verricht door de man met gouden handjes. Chapeau
Marthy zei…
Je weet hoe hij is, Vera. Niet te stoppen.
Emie zei…
Wat zijn jullie weer goed bezig! Heb ik al gezegd dat ik je nieuwe kop mooi vind?
Marthy zei…
Mart is goed bezig, Emie, ik bewonder en moedig aan. De nieuwe kop is van een plek die ik al meer gebruikt heb. Het blijft heel fotogeniek.
Onliemie zei…
Ha wat een handige Harry heb jij in huis! Mooi die deuren... En misschien moet het beslag zwart... dan valt het meer op en dat is net mooi...als je het mij vraagt hé...maar misschien vraag je het niet? :-)
Fijne dag!
Marthy zei…
Ik prijs die handige Harry van mij dan ook geregeld de hemel in, zo blij ben ik met hem. En ja, ik had graag een mening over het beslag, en ik ben het helemaal met je eens, dus het wordt zwart.
Inge zei…
Ik wilde ook al zeggen: "zwart" maar dat is al niet meer nodig las ik :-)
Chantal zei…
wat apart, al die deurtjes en luikjes op vreemde plekken
Marthy zei…
Fijn dat je het met Kris en mij eens bent, Inge, dat sterkt me in mijn besluit.
Marthy zei…
Leuk dat je dat opmerkt, Chantal. De huizen hier zijn niet recht toe recht aan, zoals de meeste huizen in Nederland. Wij hebben allerlei hoeken en gaten. Ik zal proberen er eens wat meer van op de foto te zetten.
Bertiebo zei…
Een handige man is een zegen
Bertiebo zei…
Vooral als je zelf niet zo handig bent, zoals ik
Marthy zei…
Ik draag vaak de ideeën aan, Bettie, en hij voert ze uit. Handig hè, hi hi.
Ik heb me altijd al afgevraagd hoe Franse huizen er van binnen uitzien. Stukje bij beetje wordt mijn nieuwsgierigheid bevredigd. Mooie blauwe kleur heeft de deur!
Marthy zei…
Ik ben natuurlijk wel een Nederlandse met een Frans huis, dus binnenshuis is het aan mijn smaak aangepast. Van buiten is het bij ons typisch Frans.