Doorgaan naar hoofdcontent

Heen en terug

Ik heb hem al jaren, deze plant met de naam graslelie. Hij verhuist in het voorjaar mee naar Frankrijk waar hij de hele zomer buiten staat, gewoon op een muurtje. In dan gaat de plant in het najaar weer mee naar Nederland en staat hij in een hoekje van onze huiskamer. Als de fut eruit is en er overal bruine bladeren komen knip ik een van die hangende plantjes af, zet die even in een glas water tot dat er wat wortels aan zitten en dan heb ik weer een nieuwe plant die ik kan oppotten. Zo heb ik nog twee planten die al jaren mee verhuizen. Ik voorzie in de toekomst wel een probleem als we onze VW bus moeten gaan inruilen voor een nieuwere, kleinere auto want dan zullen we aanzienlijk minder ruimte hebben.

Reacties

Nana zei…
Een aanhangwagentje kopen? :-)
Inge zei…
Oh, die had ik vroeger ook :-) En ook de groene variant. En Kindjes-op-Moeder's-Schoot. Enz. En nu heb ik geen groene vingers meer :-)
Elizabeth zei…
Dat is zo'n leuk plantje! Ik had hem altijd in de klas staan en dan kregen alle kinderen een stekje na verloop van tijd mee naar huis. Dat vonden ze zo leuk...
Lida zei…
Haha...je lijkt mij wel. Ik heb haar ook in mijn kamer hangen. Het is de bet-bet-bet-overgrootmoeder van de allereerste. Gaat al jaren mee, en als de bos baby's te groot wordt dan kies ik er een of twee uit, en dat wordt dan de volgende generatie.

Een kleinere auto...tja, is er niet ergens een plantjes-asiel?
Sjoerd zei…
Dat zal dan wel even tegenvallen, want zo'n bus is een uitkomst...
Bertiebo zei…
Deze had ik vnl. op school. Waar ik toch nooit tijd had om er voor te zorgen of als de kinderen het deden zo'n plant werd verzopen. Déze kon wel wat hebben.
Marthy zei…
We hebben een aanhangwagen, Nana, een grote zelfs. Die zullen we in de toekomst af en toe moeten meenemen want ik sleep altijd zoveel mee.
Marthy zei…
Kindjes-op-Moeders-Schoot had ik vroeger ook altijd, zo'n leuk plantje.
Marthy zei…
Ja, dit is een dankbare plant, Elizabeth, want ik heb al heel wat stekjes uitgedeeld.
Marthy zei…
Ja, Lida, dit is ook al de zoveelste generatie. Ik zou de planten bij mijn Franse buurvrouw kunnen brengen, maar die vergeet ze water te geven, dat wordt niets.
Marthy zei…
Sjoerd, als je al jaren zo'n bus hebt ga je heel makkelijk denken over spullen vervoeren, want alles past er altijd in. Daarom gaat het straks tegenvallen, dat weet ik nu al.
Marthy zei…
Ik vergeet hem ook nogal eens water te geven, Bettie, maar de plant trekt zich daar weinig van aan.
Muggenbeet zei…
De ideale voortkweekplant. Oersterk. Al in de lagere school leerde ik deze plant kennen. De directeur beloonde de kinderen met een goed rapport vaak met een plantje.
Marthy zei…
En, kreeg je vaak een plantje, Ludo?
Mirjam zei…
Ik wist niet dat deze zo heet. Ik heb er jaren geleden ook eentje gehad, maar heb nooit een stek ervan genomen. Had hem al zo lang dat ik hem gewoon zat was en toen hij echt lelijk begon te worden heb ik hem weggedaan... Maar nu ik deze zie, wel weer leuk natuurlijk...
Fijne dag,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Wie weet, kom ik je een stekje brengen, Mirjam.
Ha, deze ken ik als de 'Jansenplant'....omdat ie het altijd zo makkelijk doet. Als ie bij mij te groot wordt, of flets begin ik ook gewoon weer met wat kleine stekken. Hij blijft tof!
Dag, Madelief
Marthy zei…
Lekker makkelijk als je zo'n plant telkens weer kan vernieuwen.
Mirjam zei…
Dat zou leuk zijn, dan zorg ik voor een lekker bakkie... met een stuk van die heerlijke chocolade-nutella-taart, die heb ik laatst gemaakt en sjonge wat was die lekker....
Marthy zei…
Wordt vervolgd!