Manlief is gaan fietsen en ik vond dat ik nu eindelijk eens lemoncurd moest gaan maken, wat ik al jaren van plan was om te doen. Je hebt nodig: 250 gram gezouten roomboter, 500 gram suiker, 3 citroenen (150ml citroensap), 6 eieren, 4/5 schone (uitgekookte/gesteriliseerde) jampotten. Pers de citroenen uit. Als het goed is heb je nu ongeveer 150 ml. Klop daarna de eieren los.
Smelt 250 gram roomboter in een pan, op laag
vuur. Voeg de suiker toe en roer goed, totdat de suiker enigzins gesmolten is. Dit
duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de 150 ml citroensap bij de losgeklopte eieren
en giet dit door een zeef in de pan. Goed roeren.
Het vuur (gebruik het kleinste pitje) mag nu wat
hoger, maar roer constant, want anders brandt het aan. Roer ongeveer 7 minuten,
totdat het mengsel dikker wordt. Het zit dan tegen de kook aan. Let op: het mag
niet echt koken. Giet de lemoncurd in de
schone jampotten, draai de deksels erop en laat afkoelen. Dit recept is goed
voor ruim 4 jampotten. Dus zorg dat je genoeg schone/gesteriliseerde potten
klaar hebt staan.
De lemoncurd is een
heerlijke frisse zachte citroenspread. Ik heb de pan even uitgelikt om dat te controleren, echt zalig. Dit recept heb ik overgenomen van de site van Lisette van 'Onze Franse keuken' waar je een ook een recept kunt vinden van een lemoncurd pavlova. Het water loopt je in de mond als je dit recept leest. Ik heb met de kerst een pavlova gemaakt en het was een groot succes dus ik ga deze ook eens proberen nu ik vier potjes lemoncurd heb.
Reacties
Dank je wel voor de duidelijke uitleg met de mooie foto's!
Heel fijn weekend,
Liefs,
Mirjam
Ik zal binnenkort eens een paar potjes gaan maken.
Fijne zondag,
liefs,
Mirjam