Op de aardappelen na is er nog niets gezaaid of gepoot in onze moestuin en toch kon ik al oogsten vanmorgen. De stelen aan onze rabarberplanten zagen er zo goed uit dat ik besloot een deel ervan te trekken. Dit is een soort die heel groot wordt en dikke en lange stelen heeft die meer groen dan rood zijn, maar ze geven een hele goede opbrengst. Ze zijn wel wat zuurder dan de fijnere soort maar ik gebruik de rabarber vaak in combinatie met aardbeien waar ik meestal een overvloed van heb. Aarbeien/rabarberjam is echt heel lekker en als je van deze combinatie een moes maakt met een dotje crème fraiche erop lik je er je vingers bij af. Deze planten komen trouwens uit België, de vader van een vriendin stond ze af voor ons.
Na wassen en snijden ging er drieëneenhalve kilo in de vriezer, niet gek voor een eerste vroege oogst. Ik trok niet alle stelen eruit, de plant heeft blad en stelen nodig voor verdere groei. Mochten jullie nu denken dat ik al die wijsheid van mezelf heb, niet dus, zoveel verstand heb ik niet van moestuintuinieren. Maar ik ben wel slim want er is een heleboel te leren van anderen. Mijn favoriete site op dit gebied is die van Diana , daar heb ik al zoveel van geleerd. Ze wordt langzamerhand zo beroemd dat er laatst zelfs een intervieuw in de Volkskrant van haar stond. Ik las het vlak voor ik naar Frankrijk vertrok. Dat vond ik heel leuk want ik ben een echte fan van haar.
Na wassen en snijden ging er drieëneenhalve kilo in de vriezer, niet gek voor een eerste vroege oogst. Ik trok niet alle stelen eruit, de plant heeft blad en stelen nodig voor verdere groei. Mochten jullie nu denken dat ik al die wijsheid van mezelf heb, niet dus, zoveel verstand heb ik niet van moestuintuinieren. Maar ik ben wel slim want er is een heleboel te leren van anderen. Mijn favoriete site op dit gebied is die van Diana , daar heb ik al zoveel van geleerd. Ze wordt langzamerhand zo beroemd dat er laatst zelfs een intervieuw in de Volkskrant van haar stond. Ik las het vlak voor ik naar Frankrijk vertrok. Dat vond ik heel leuk want ik ben een echte fan van haar.
Reacties
En wat lekker, rabarber. Ik ben (als enige hier in het gezin) groot fan. Vorig jaar ook jam gemaakt met aardbei en rabarber, verassend lekker.
Alleen de foto's zijn al een feest om te zien. Die gekleurde stelen in de mand en de aarde ernaast. Eenvoud treft me altijd weer.
Lieve groet.
Ik vind dat je echt veel weet over tuinieren hoor! Toch ben ik ook even op de site van Diana gaan kijken; wow ... dus ik ga haar maar volgen! Want ik wilde wel dat ik vroeger wat meer interesse had gehad voor tuinieren en wat beter had opgelet...
Liefs,
Mirjam