Achter de muziek aan

Ergens met de auto onderweg in Italië wilden we koffiedrinken en stopten daarvoor in een klein stadje. We konden moeilijk een parkeerplaatsje vinden, er waren wegen afgesloten en het was er druk met auto's. Toen we een pleintje opliepen zag ik deze muzikant zitten maar verder nog niets. Er hingen wel veel van die mooie vlaggen in de straten. En ja hoor, even later, terwijl wij onze espresso stonden te drinken hoorden we muziek. We liepen naar buiten en daar kwam een muziekkorps aangemarcheerd, twee dansmariekes voorop. Nou kan je mij geen groter plezier doen dan met een muziekkorps voor mijn deur, heerlijk vind ik het. Ik sta meteen mee te huppelen als een klein kind.


Maar er kwam meer, uiteindelijk bleken het vier korpsen te zijn. En jongens, wat speelden die mooi, hier kwam echt professionele muziek uit. Een plezier om naar te luisteren.


Er werd naar het pleintje gemarcheerd waar de muzikanten zich opstelden op de grote trap voor de kerk en daar gaf ieder muziekkorps nog even een klein concert weg. Als het aan mij had gelegen was ik daar nog veel langer gebleven maar we moesten door naar onze volgende slaapplek. We hebben zo'n onverwacht concert meer meegemaakt. Al wat jaartjes geleden liepen we met schoonzus en zwager het Krijtlandpad in Limburg en overnachten toen in een leuk hotelletje in Noorbeek. We hadden net gegeten toen we ook dit keer buiten muziek hoorden. Het ene na het andere mooie muziekkorps trok langs, wat hebben we daar staan te genieten. Kadootjes zijn dit!
Reacties

 1. Het heeft ook iets nostalgisch vind ik. Je ziet het in NL zelden meer. Prachtige foto's weer Marthy, leuk ook vanuit je hoge standpunt. De eerste foto van de wat oudere man is helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo jammer dat we het in Nederland nog zo weinig zien. Gelukkig heeft Stolwijk nog steeds een muziekkorps en van mij mogen ze voor mijn huis komen spelen als ik 50jaar getrouwd ben;-)

   Verwijderen
 2. Sfeervol!!
  Nooit zelf lid geweest van een muziekkorps of misschien als dansmarieke??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan er helemaal inkomen. Ik kan ook blij worden van zo'n muziekkapel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen dat jij dezelfde muziek tik hebt als ik.
  We moeten toch t.z.t. eens samen naar de Taptoe of nog beter naar Schotland.
  Geniet nog even van het lekkere weer bij jullie en ik hoop je snel weer te zien/spreken. Brief al gearriveerd of nog steeds onderweg (voor de 2e keer...) Lieve groet, ook voor Mart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou...Schotland, graag en dan daar ook lekker wandelen, Ineke. Je lekkere lange brief is hier in de bus gevallen, je krijgt natuurlijk antwoord.

   Verwijderen
 5. Dat zijn de kersen op de taart, zo'n onverwachte traktatie. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je eerste foto meer dan alleen mooi!
  Mijn jongste nichtje speelt bij de fanfare. Het speelt (!) meer in dorpen, denk ik. Tijdens het bloemencorso lopen er altijd tal van drumbands/fanfares mee.
  Ik vind het wat te luid allemaal ;-) Daarentegen mag ik graag doedelzakken horen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag de man daar zitten, rustig voor zich uit kijkend. Wij liepen net het stadje binnen. Durf ik hem te fotograferen, vraag ik me dan af. Eerst liep ik door maar daarna keerde ik me toch om. Geen spijt van, ik vind het zelf ook een mooie foto.

   Verwijderen
 7. Je ziet het hier in het zuiden steeds minder, jammer gewoon. Vroeger kon dat ook gewoon. Tegenwoordig moet je een vergunning aanvragen, de weg afzetten, verkeersleiders aannemen en ga zo maar door... Dat wordt een duur tochtje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet het Sjoerd, het wordt steeds moeilijker. Dus er zal wel nooit een muziekkorps voor mijn deur verschijnen, jammer.

   Verwijderen
 8. Leuke foto's, vooral die eerste. Er zijn muziekkorpsen die fantastisch spelen. Maar vaak vind ik het te hard. Dat geldt trouwens voor veel meer muziek, te hard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van mij mag een muziekkorps, mits buiten wel hard zijn, het hoort erbij.

   Verwijderen
 9. Ik hou ook van fanfares. Toen we vroeger met de kinderen naar zee gingen, kwam er elke zondag een fanfare spelen op de dijk. We misten er geen enkele.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je eerste foto is een binnenkomer (-: Toen ik je blog in Bloglovin zag staan dacht ik even dat de man bij Manneke Pis stond te wachten. Vergeef me mijn verkeerde inschatting. Die was trouwens meteen weg toen ik de foto op je blog zat.
  Prachtige foto's heb je gemaakt. Het ziet er kleurrijk en strak georganiseerd uit. En ze speelden ook nog de sterren van de hemel. Meer wensen als toerist heb je niet.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de neus in de boter vallen, noem ik dit als liefhebber.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.