Buitenwerk in de zon

Het is nog een kale boel op dat tweede terras en dat staat me niets aan. Veel te stenig, zeg ik tegen Mart die niet begrijpt wat ik bedoel maar wel mee wil denken. Dus zijn er twee vlinderstruiken gekocht, de grootste die ik kon krijgen en die zijn gisteren op de kopse kant van het terras in de grond gegaan. Twee dezelfde, de 'Africa Queen' en ik hoop dat die twee hoogheden willen gedijen bij ons en een hoop dieppaarse bloemen zullen geven waar heel veel vlinders op af zullen komen. Verder rijpt er bij ons nog een plan voor dit terras maar dat zal moeten wachten tot volgend jaar.


Vazen vol bloemen gezet, dahlia's en zonnebloemen. We zijn de moestuin aan het opruimen en Mart heeft na mijn knipwerk de dahliaknollen uit de grond gehaald die nu liggen te drogen op het terras. Ze moeten echt door en door droog zijn voor ze in een doos turfmolm opgeborgen worden. Ook al de stenen gewassen die ik na de lunch op de tuintafel te drogen heb gelegd. Het is nu zulk mooi weer dat we buiten konden koffiedrinken en lunchen.
Reacties

 1. Wat een straf, al dit werk! Emie is ook al zo bezig. Grappig, beiden klaarmaken voor de winterslaap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals Emie al opmerkte, wij zijn weer aardig synchroon bezig.

   Verwijderen
 2. Ha, ha, die vlinderstruiken die je hebt gekocht zijn héél wat groter dan de stekjes die ik voor je aan het opkweken ben. Pas volgend jaar zijn ze waarschijnlijk de moeite waard. Mocht je volgend voorjaar nog wat nodig hebben, dan geef je maar een gil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon echt niet wachten, Annelies, wilde daar snel veel groen. Deze jongens kunnen wel 3 meter worden, prima. Jouw stekjes zijn volgend jaar zeker nog welkom, want ik ben gek op vlinderstruiken, het zorgt namelijk ook voor veel vlinders.

   Verwijderen
  2. Ik bewaar ze voor je, hoor!!

   Verwijderen
 3. Goeie help Marthy, niet normaal zeg onze gezamenlijke planningen. Wij nemen morgen een vrije dag want daarna zit er nog een enorme klus aan te komen. Ideetje voor jullie ook nu het zulk mooi weer is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb het er vanmorgen al over gehad met Mart, het geeft morgen 25 graden op hier. We gaan er nog even over denken.

   Verwijderen
 4. Eigenlijk ziet dat best wel grappig uit, al die stenen zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop straks ook een foto van geverfde stenen te kunnen maken, Sjoerd.

   Verwijderen
 5. Wat heb je prachtige kleuren dahlia’s!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè, en de vaas, brocantevondst, kleurt er zo mooi bij.

   Verwijderen
 6. Bezige bijen zijn jullie :-) Hier valt niet echt veel winterklaar te maken. Alleen de tuintafel en -stoelen opbergen. Voordeel van een dakterras. Maar we zijn allebei echt niet vies van werken hoor: thuis valt er nog meer dan genoeg te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik twijfel er niet aan dat jullie thuis heel wat te doen hebben met die grote tuin, Inge. Maar er is niets mis met een beetje werken.

   Verwijderen
 7. Moet je je eens voorstellen als de kinderen ze hebben geverfd, dat wordt een kleurenexplosie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee om daar vlinderstruiken te poten! En geniet maar van het zonnetje; hier hebben we veel regen en wind. Maar dat hoort er ook bij op z'n tijd...
  Die stenen ... dat gaat echt heel leuk worden, Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bezige bijen als jullie zijn, lekker bezig zijn, mijn schoonvader zou zeggen rust roest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lekker om in het najaarszonnetje buiten bezig te zijn. En het is nodig, er moet heel wat gedaan worden voor dat het hier in winterslaap kan gaan.

   Verwijderen
 10. Mooie foto met de stenen. Ze zijn zo al prachtig. Maar het wordt vast ook mooi als de kinderen aan de slag zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben grote fan van vlinderstruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net als ik, Lut. Ik heb er bij elkaar nu zo'n stuk of zeven staan en het krioelt er van de vlinders 's zomers, heerlijk.

   Verwijderen
 12. Reacties
  1. Als ik naar binnen loop en mijn blik valt erop vind ik dat precies hetzelfde..

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.