Doorgaan naar hoofdcontent

Buitenwerk in de zon

Het is nog een kale boel op dat tweede terras en dat staat me niets aan. Veel te stenig, zeg ik tegen Mart die niet begrijpt wat ik bedoel maar wel mee wil denken. Dus zijn er twee vlinderstruiken gekocht, de grootste die ik kon krijgen en die zijn gisteren op de kopse kant van het terras in de grond gegaan. Twee dezelfde, de 'Africa Queen' en ik hoop dat die twee hoogheden willen gedijen bij ons en een hoop dieppaarse bloemen zullen geven waar heel veel vlinders op af zullen komen. Verder rijpt er bij ons nog een plan voor dit terras maar dat zal moeten wachten tot volgend jaar.


Vazen vol bloemen gezet, dahlia's en zonnebloemen. We zijn de moestuin aan het opruimen en Mart heeft na mijn knipwerk de dahliaknollen uit de grond gehaald die nu liggen te drogen op het terras. Ze moeten echt door en door droog zijn voor ze in een doos turfmolm opgeborgen worden. Ook al de stenen gewassen die ik na de lunch op de tuintafel te drogen heb gelegd. Het is nu zulk mooi weer dat we buiten konden koffiedrinken en lunchen.




Reacties

Jeanne zei…
Wat een straf, al dit werk! Emie is ook al zo bezig. Grappig, beiden klaarmaken voor de winterslaap.
Annelies zei…
Ha, ha, die vlinderstruiken die je hebt gekocht zijn héél wat groter dan de stekjes die ik voor je aan het opkweken ben. Pas volgend jaar zijn ze waarschijnlijk de moeite waard. Mocht je volgend voorjaar nog wat nodig hebben, dan geef je maar een gil!
Marthy zei…
Ik kon echt niet wachten, Annelies, wilde daar snel veel groen. Deze jongens kunnen wel 3 meter worden, prima. Jouw stekjes zijn volgend jaar zeker nog welkom, want ik ben gek op vlinderstruiken, het zorgt namelijk ook voor veel vlinders.
Marthy zei…
Zoals Emie al opmerkte, wij zijn weer aardig synchroon bezig.
Emie zei…
Goeie help Marthy, niet normaal zeg onze gezamenlijke planningen. Wij nemen morgen een vrije dag want daarna zit er nog een enorme klus aan te komen. Ideetje voor jullie ook nu het zulk mooi weer is?
Sjoerd zei…
Eigenlijk ziet dat best wel grappig uit, al die stenen zo.
Marthy zei…
Haha, ik heb het er vanmorgen al over gehad met Mart, het geeft morgen 25 graden op hier. We gaan er nog even over denken.
Marthy zei…
Ik hoop straks ook een foto van geverfde stenen te kunnen maken, Sjoerd.
Haak en Pen zei…
Wat heb je prachtige kleuren dahlia’s!!
Bezige bijen zijn jullie :-) Hier valt niet echt veel winterklaar te maken. Alleen de tuintafel en -stoelen opbergen. Voordeel van een dakterras. Maar we zijn allebei echt niet vies van werken hoor: thuis valt er nog meer dan genoeg te doen.
Marthy zei…
Mooi hè, en de vaas, brocantevondst, kleurt er zo mooi bij.
Marthy zei…
Ik twijfel er niet aan dat jullie thuis heel wat te doen hebben met die grote tuin, Inge. Maar er is niets mis met een beetje werken.
In de weer zei…
Moet je je eens voorstellen als de kinderen ze hebben geverfd, dat wordt een kleurenexplosie.
Marthy zei…
Ik verheug me er al op, Toos.
Elizabeth zei…
Goed idee om daar vlinderstruiken te poten! En geniet maar van het zonnetje; hier hebben we veel regen en wind. Maar dat hoort er ook bij op z'n tijd...
Die stenen ... dat gaat echt heel leuk worden, Marthy!
Bezige bijen als jullie zijn, lekker bezig zijn, mijn schoonvader zou zeggen rust roest
Mooie foto met de stenen. Ze zijn zo al prachtig. Maar het wordt vast ook mooi als de kinderen aan de slag zijn geweest.
Marthy zei…
Dat gaat een mooie haag worden, Elizabeth.
Marthy zei…
Zo lekker om in het najaarszonnetje buiten bezig te zijn. En het is nodig, er moet heel wat gedaan worden voor dat het hier in winterslaap kan gaan.
Marthy zei…
Leuk hè, zo'n tafel vol.
Vlimbouter zei…
Ik ben grote fan van vlinderstruiken ;-)
Marthy zei…
Net als ik, Lut. Ik heb er bij elkaar nu zo'n stuk of zeven staan en het krioelt er van de vlinders 's zomers, heerlijk.
Annelies zei…
Ik bewaar ze voor je, hoor!!
Schitterend gewoon die bos Dahlia's!
Marthy zei…
Als ik naar binnen loop en mijn blik valt erop vind ik dat precies hetzelfde..