Doorgaan naar hoofdcontent

Late bloeiers

Vrienden die vandaag gedag kwamen zeggen en waar we de hele dag mee in de tuin konden zitten namen verschillende planten mee in hun kofferbak. Twee nog steeds prachtig bloeiende vlijtige liesjes en de plant met de snoepjeskleuren. Deze planten gaan door tot de vorst invalt. Verder nog een pol van de geranium 'Patricia' die een een grote pot op de binnenplaats stond. Volgend jaar wil ik weer wat anders in die pot en deze geranium heb ik genoeg in de border. Die planten gaan anders op de hoop want mee terug nemen doe ik niet, er moet al genoeg in de auto. We bewonderden in de moestuin nog even de salvia 'uliginosa' die ondertussen zeker anderhalve meter hoog en breed is. De bloemen zijn al bijna uitgebloeid maar zitten nog vol met die grote zwarte houtbijen en veel kleinere bijen. 

Vlak naast  deze salvia staat een plant waar ik de naam niet van ken en die ik ook kocht in een van de tuinen die wij begin juni bezochten. Hij wordt net zo hoog maar niet zo breed en heeft prachtige bloemen. Waar ik deze twee grote planten ga zetten weet ik nog niet, maar ik heb nog voldoende tijd om daar over na te denken.

Reacties

Annelies zei…
Heerlijk bij jullie op het terras in de zon kunnen genieten!
De planten zijn goed aangekomen, Marthy en ik ga hen vertroetelen, hoor!
Marthy zei…
Het was weer een top dag Annelies. Veel plezier van de planten.
Dat hemelse blauw is altijd favoriet bij mij. Je bent al met het afscheid nemen begonnen?
Elizabeth zei…
Wat lekker om nu nog buiten te kunnen zitten. Daar kan ik op dit moment alleen maar van dromen... Alhoewel, volgende week gaat het nazomeren zeggen ze...
Prachtig die blauwe bloemen van de Salvia!
Marthy zei…
Dit is echt een prachtige kleur blauw, Jeanette. De plant bloeit nu al vanaf begin augustus. Ja, we nemen afscheid van vrienden die we een half jaar niet gaan zien. Wat hebben we toch een gek leven, hihi.
In de weer zei…
Wij zaten niet heel de dag buiten, dat nog net niet, maar we waren wel buiten. Heel de ochtend gefietst ( 60 km ) en 's-middags in de tuin gewerkt. Maar in het weekend.......terrasjesweer !
Marthy zei…
Ik ben zo blij met die plant. Ik was eerst van plan om hem in de border te gaan zetten maar ik vrees dat hij daar toch te groot voor is. Solitair zou mooier zijn.
Marthy zei…
Lekker Toos, toch de hele dag buiten. Ik hoop echt voor Nederland dat het mooie weer wat er voorspelt wordt ook werkelijk komt.
Sjoerd zei…
Lekker toch, nog even buiten zitten. Hier viel het ook wel mee met het weer.
Marthy zei…
Wetende dat het ieder moment over kan zijn met buiten zitten genieten we en nog maar even van, Sjoerd.
Heerlijk, lekker in de tuin zitten.
Dat deed ik niet, maar een rondje stad op de fiets met dochter was ook heerlijk.
Marthy zei…
Dat hoop ik straks ook weer in Nederland te kunnen doen, Jeanette.
Emie zei…
Fijn idee dat de planten niet op de composthoop terecht komen. Zo wordt het afscheid nemen van je geliefde plekkie iets makkelijker.
Pippa's Hus zei…
Wat hebben jullie het nog heerlijk daar! Echt nazomer. Maar ik geloof dat we hier ook nog een klein staartje krijgen. :-)) XX Esther
Anoniem zei…
Ha Marthy ! Je mooie plant met de "shocking pink" bloemetjes is vermoedelijk een Mirabilis jalapa en die is helaas niet winterhard (evenmin als de Salvia, kan ik uit eigen ervaring melden). Als het klopt heeft de mirabilis een knol die je net als een dahlia kunt overwinteren. Heb je nog zaad kunnen winnen van die mooie blauwe riddersporen ?
Groetjes, Marga
Marthy zei…
Wij nemen dat staartje mee, Esther.
Marthy zei…
Marga, bedankt voor je informatie maar ik denk niet dat mijn vreemdeling een Mirabilis jalapa is als ik naar de afbeeldingen op internet kijk. Ik weet dat de Salvia niet geheel winterhard is maar ik gok het erop en ga nu nog even wat dennentakken knippen om de voet af te dekken. Morgen gaan we vertrekken en ik heb hier een geel briefje hangen om me er aan te herinneren dat ik zaad moest gaan winnen van de blauwe ridderspoor. Niet gedaan en nu geen tijd meer, jammer.
Anoniem zei…
Dan is er volgend jaar vast wel een nieuwe kans ! En voor nu wens ik jullie een prettige en veilige reis toe.
Marga