Doorgaan naar hoofdcontent

Aan het IJ

Wonend in een klein dorp in de polder ben ik onder de indruk van wat ik allemaal om me heen zie als ik voor op de pont sta die ons terug brengt van Amsterdam Noord naar Centraal Station. Kort daarvoor had ik dit grote schip al gezien bij de NDSM pier. Het is een luxueus drijvend hotel met maar liefst 175 kamers.

De foto is niet echt scherp, het was ver weg en zo'n pont ligt ook niet stil in het water maar dit gebouw heeft de naam 'Pontsteiger'. Het herbergt huurwoningen in de vrije sector en mocht je interesse hebben, de huurprijzen liggen tussen 1400 en 3200 euro per maand. Het prachtige uitzicht krijg je er voor die prijs bij kado.

Terwijl ik sta te fotograferen komt deze grote jongen langs varen. Ik vond de kreet op de tank wel leuk maar dan hoop ik wel dat het schip op schone diesel vaart.

Tussen deze twee schepen door zie je het moderne witte gebouw van het Eye Filmmuseum met daarachter de A'damtoren. De toren werd oorspronkelijk in 1966 ontworpen voor de Koninklijke Shell en stond toen beter bekend als de 'Shell-toren". In 2003 werd het Shell terrein aangekocht door de gemeente Amsterdam en in 2009 heeft Shell de kantoren verlaten. Daarna vond er een grote verbouwing plaats en er zijn nu kantoren en uitgaansgelegenheden in en bovenop een observatiepunt met een ronddraaiend restaurant.


Hoe dit gebouw heet en wat het herbergt heb ik niet kunnen achterhalen maar er is zeker iemand die dit wel weet. En ja hoor, er was iemand die het wist, het is het nieuwe Paleis van Justitie. Wat is die blogwereld toch leuk!

En dan komen we weer aan bij het Centraal Station. We hebben ontzettend veel gezien daar in Amsterdam Noord en ik heb heel veel foto's gemaakt dus af en toe zullen er nog wel wat blogjes mee gevuld worden.

19 november 2019

Reacties

Bekend terrein, maar ik ken de naam van dat gebouw toch niet.
In de weer zei…
Leuk hoor daar in Noord, ik wil er naartoe, je liet zo’n mooie dingen zien.
Amsterdam is altijd een goed idee, zeg ik altijd. Dus laat maar zien. En wat je hier laat zien, mooi allemaal.
Bertiebo zei…
ik weet het ook niet
Anoniem zei…
Het is het nieuwe Paleis van Justitie.
Marthy zei…
Leuk dat je dat even verteld, bedankt. Ik ga het er bij zetten.
Sjoerd zei…
Waarom weet ik niet, ik zie prachtige dingen uit Amsterdam, maar mij trekt het niet....
Marthy zei…
Geeft niet Sjoerd! En als je het mij eerlijk vraagt heb ik liever Zuid-Limburg;-)
Mijn man heeft in A’dam gestudeerd, ook hem trekt het niet meer